Spotting tanda implantasi k

mummy ingat tk sy ada post pasal opk sebelum ni rata2 komen negatif . Test opk semakin menurun line nya . Semalam satu hari badan sy suam2 macam nak demam tapi tak demam. Breast sakit sangat , ada kram bahagian bawah , sakit pinggang , sakit kepala dan harini keluar spotting coklat . Ikut date sy period lagi 2 minggu , lama lagi . Mummy2 ada pengalaman macamni tak ya ? Ini spotting tanda apa ya boleh share pengalaman . TQ 🙂

Spotting tanda implantasi k
10 Balas

tak ingat, sebab anon, jadi memang mustahil nak ingat 😅 sis dah CD berapa? kalau lagi 2 minggu nak period maksudnya sis sekarang tengah lebih kurang fasa ovulasi. then most probably spotting tu disebabkan ovulasi, boleh jadi juga sebab lain, kita panggil mid-cycle spotting, tapi bukan penempelan. simptom2 tu pun boleh jadi simptom ovulasi. boleh jadi juga sis ovulasi awal dari biasa, and cycle kali ni lebih pendek dari biasa. dah jumpa +ve OPK tak haritu? kalau sis ovulasi awal, dan katakan lah simptom2 tu adalah simptom pregnancy, patutnya sis dah boleh dapat +ve UPT. cuba lah test. kalau +ve, tu adalah early pregnancy bleeding, jadi sila jumpa doktor. kalau -ve, dan ya sis dah lepas fasa ovulasi, then semua tu cuma simptom progesterone, yang memang akan naik lepas ovulasi, tak kisah kita pregnant atau tak. dalam kes ni pun, spotting tu consider mid-cycle spotting. cuma bersihkan, dan boleh abaikan. catat dalam diary, supaya nanti2 kalau jadi lagi boleh alert, dan boleh jumpa doktor untuk buat check up.

mgkn spotting tanda subur. nk subur pun blh keluar darah coklat sikit². Sy kalau dah masuk fasa subur akan keluar spotting sikit. Lgpun sbb sis kata period pttnya 2 minggu lg kn. Tp blh jd jgk spotting tu adalah tanda penempelan. Pun pernah jd yg sama kat sy. Kupikir period sbb kua time tarikh ptt period tp rupanya ada penghuni tengah menempel. Nk selamat tunggu delay period or test je upt

sya dlu sis wktu lekat , keluar spotting coklat mcmni lah .. tp xsbnyk period .. tp berlarutan smpai dua tga hari .. terus test sbb ad bca di google tnda khamilan .. rrsultnya negatif .. after 3mingu lepas tu , alhamdulilah positif .. rupanya malaikat kecil ni dah hadir dah dalam perut

bg sy kalo masih belum period n masih jauh lg..sy xpening kepala untuk pikr spotting ni..sbb xda penyelesaian..n akan lbh mngharap.tggu delay period n test upt sbb setiap bdn xsama..baik rehatkan diri jaga fizikal dan mental ..itu yg terbaik

Spotting penempelan just dot2. Kalau banyak dah consider period. Sis lipat pad/liner tu jadi tak nampak spotting tu. Dan motif sis check opk utk apa ya? Kalau nk check pregnancy kena guna upt

8mo ago

Oh sis boleh blurkan gambar. Mana yg geli tak click. Try check upt lah sis bila dah missed period.

sy kalau tiap kli subur . krem sgt sgt perut . tp kejap jee rasa dan breast mmg sakit . opk mmg positif kalau cek . awak puasa air tak masa cek opk?

sy pun ada spotting mcm awak seminggu lepas , check upt nmpk 2 line tp bila saya repeat test hr ni 1 line je. awk ada test upt tak?

8mo ago

Awk dah delay period ke sis ? Byk tak spotting ? Sy belum delay, n baru fasa subur patutnya. Sy blm ada upt, besok bru g farmasi

dh chck upt?? jika rs sush hti better g klnik jumpa doc n check tu lg better .mg dpmudahkan segalanya aamiin

sis da test upt?

Dah check upt?