Pregnant atau masalah hormon?

Saya dah 2 bulan tak period. Sebelum ni period okay je. Cek upt & opk negatif. Tapi sakit breast, sakit pinggang kaki , mcm nak demam sakit kepala , kerap kencing & mcm banyak pulak keputihan jernih. Tunggu2 tapi tak period jugak. Senguggut pon ada tapi masih x period. #seriusnanya

6 Balas

Hormon. Kalau sampai menjejaskan aktiviti harian sis, boleh gi jumpa dr. Kalau tak period memang badan rasa tak sedap kan. Serba tak kena rasa tak selesa. Saya pun pernah 2 bulan tak period. Tanda2 nak period dah ada tapi tetap tak period2. Gi jumpa o&g, dr terus buat ultrasound. Ada cyst 7cm

more to mslh hormon ni sis. try g check dgn doktor melainkan awk mmg sedia maklum yg awk ada cyst or pcos, tak jumpa doc dulu pun takpe. just jaga pemakanan & waktu tdo. kawal stress jgk. sy pernah hampir 2 bln tak period sbb mslh hormon. sy ada endo & pcos sblm ni

tak dtg period bkn sbb pregnant je , bnyk sebab lain lagi sis cyst or fibroid pun boleh jadi. hormon or stress pun boleh jadi. jump doc la sis biar doc diagnose u apa masalah

Try lah scan sis. 2 bulan tak period boleh nampak dah kalau buat ultrasound. At least nampak kantung utk yg irregular period

jawapan dah ada kat soalan awak sis. upt negatif maknanya tak pregnant lah. mungkin hormon

masalah hormon kot.. klu preggy upt da positif da sbb da 2 bln x period..