Spotting coklat tanda apa share pengalaman

mummy ingat tk sy ada post pasal opk sebelum ni rata2 komen negatif . Test opk semakin menurun line nya . Semalam satu hari badan sy suam2 macam nak demam tapi tak demam. Breast sakit sangat , ada kram bahagian bawah , sakit pinggang , sakit kepala dan harini keluar spotting coklat . Ikut date sy period lagi 2 minggu , lama lagi . Mummy2 ada pengalaman macamni tak ya ? Ini spotting tanda apa ya boleh share pengalaman . TQ 🙂

Spotting coklat tanda apa share pengalaman
10 Balas

sy cam ni... test upt 1st lwat priod ngtif...dan skg sy pkir anggap jela hormon prob....huhuhu smpai skrg sy xpriod lg...sy kna camni pn 2mgu sblm priod..kna 4,5hr cm tu je..mmg spot2 camni je..n just pkai pantyliner...biasa kluo wktu tido je...sy smpai skrg tiap mlm krem ari2 n pinggang...bila pgi hilang😂... bru baik dmam xdmam tu...n bdn mmg tgh buai2 skrg...kdg2 tgh bwk krta pn buai2 je rs...

11mo ago

Sis period regular k ?

Sy awal kehamilan ada mcm ni sis, keluar spotting. 1 minggu selepas period date yg sepatutnya, tapi period x keluar. Keluar spotting je. Check still negative. Kalau nak makesure tu tunggu 1 minggu lepas spotting sebab sy check lg 1 minggu lepas spotting, br nampak jelas line tu

Macm saya hritu patutnya period tapi keluar coklat coklat lebih kurang 3 hari mcm kuntiti coklat tu tk bnyk, lepastu saya terus buat test terus positif sbb tk pernh kena mcm tu, saya tunggu week 8 baru pergi scan nak confirmkan

11mo ago

Tkde rasa sakit

sye xde pngalamn spotting tyme preggy.. slalu klu nk period, memg akn ade klua darah sikit2 dlu sblum darah yg byk.. ble last period sis? memg skg ptut fasa sis period ke..

11mo ago

@mungkin sb hormon, sy pun tkpernah kene mcmni, klau btul period tkpe, try lg lepasni ikhtiar lagi

Spotting biasanya dot3 gitu je. Kalau was2 cuba test upt sis. Kalau -ve jugak, tunggu lewat period baru test UPT lagi. Kdg2 kalau ada coklat2 mcmni sebab hormone terganggu

11mo ago

Ya mcm2 faktor spotting tu. Tp kalau check upt positive, itu mmg threatened miscarriage tu sis. Kena pergi jumpa doctor. Gudluck ya sis

kalau spotting penempelan darah fresh pink2 mcm tu. dh hanya dot sekali 2 sahaja. nak tahu pregnant tak cuba la check upt

11mo ago

Ok baik sis, sy cuba test upt lg lepas delay period nt

Rasanya nak period tu. Darah awal2. Kadang hormon tak stabil boleh jadi period terawal atau terlambat dari date asal

11mo ago

Mungkin hormon la kn wak,@ lebihan period sebelum ni agaknya, sy sengugut je rasa ni . Sembelit pun ada dh berapa hari tk mmbuang 🥴

Kalau nk lebih confirm boleh pergi klinik buat tvs scan utk awal pregnancy.

11mo ago

Saya spotting camtu jugak,pastu 10 week saya bleeding tapi 3 hari darah sikit di pantyliner,doktor bagi ubat duphaston,alhamdullilah now kandungan dah 22 week 3 day sangat aktif

Saya spotting masa awal pregnant, dot2 je, masatu 5weeks & 7 weeks skali

MCM nak period ja atau hormon x stabil

11mo ago

Mungkin la sis, hormon tk stabil blh jadi juga sy nk period