Period Irregular . Share pengalaman

Nak tanya yang berpengalaman, period saya irregular. Lepas habis period sy takbuat opk (belum beli masatu) jadi sy tak pasti sama ada dah terlepas waktu subur @ baru nk subur *4/12 last period *30/12 sy rasa tanda2 seperti di bawah - pakai skincare tiba2 bau busuk - sakit kepala mencucuk sebelah kanan - payudara bengkak, pagi ke malam (ketara sakit) - sakit perut macam senggugut - keputihan macam air - mulut pahit rasa logam - kembung perut - kerap kentut - yak banyak kali satu hari (lebih 3kali) - sakit pinggang kiri kanan, belakang Ini tanda apa ya ? Menghampiri waktu subur @ tanda nak period - Test opk negatif. Kongsi pengalaman anda. #pleasehelp

Period Irregular . Share pengalaman
7 Balas

average cycle sis berapa hari sebelum ni? kenapa dia kira sis CD 6 ya? yang daripada 25/12 tu sis ada log in spotting ke, dia kira sebagai period/cycle baru? sebelum2 ni kalau nak subur sis ada simptom apa2 tak? ada orang memang ada simptom2 nak subur, tapi selalunya lebih mild dari simptom nak period. saya punya simptom subur selalunya EWCM dan kadang ada mild cramp selalunya di sebelah kanan, kadang kiri. kalau macam simptom sis list-kan tu, untuk saya tu simptom preggy 😅 tapi kalau tak preggy (tak ada BD etc) most probably nak period tu. sis boleh try UPT, tapi at the same time teruskan OPK juga. selalunya memang simptom2 datang dulu sebelum OPK bertukar +ve. good luck! 💜

Tk pasti juga sis, period sy tingtong. Sebulan kadang 2 kali period. Period pertengahan bulan, sebelum masuk bulan baru period kali kedua pula. Siptom subur sy berubah tk sama tiap bulan. dia lain2 pula . Bulan lepas sy cramp sebelah kanan je, eggwhite takde, sakit sangat sampai nangis sy g klinik doc scan nmpk kilang telur dinding rahim tengah tebal. Esoknya period turun. Siptom2 di atas ni sy check upt negatif , dia punya sakit tu berguling rasa nk p tumbuk org ja 😞

6mo ago

sis pernah buat check up untuk masalah sakit puan tak? dah lama ke mcm ni? risau kalau ada underlying condition yang buat period celaru mcm tu sekali. kalau sis dah pernah buat check up dia satu klinik dan still rasa tak jumpa penjelasan apa yg buat badan sis mcm tu, seeloknya sis cuba jumpa doktor lain pula. kes2 macam PCOS dan endometriosis kadang memang agak susah nak diagnose. banyak kes saya baca memang dah bertukar2 pakar 4 ke 5 kali atau perlu follow up berbulan2 baru jumpa diagnosis tu. moga cepat sembuh ya sis 💪🏻💐💜

Apa kata awk beli test kit je senang. Beli yg kt pharmacy yg jual byk2 sekali tu. I dulu pun beli banyak2. Lewat terus test or bila2 rasa nak test or rasa lain macam. Senang kalau mcm tu sbb symptom org kan lain2 so tak berani la nak jawab

Bg sy tnda2 nk period. Sbb tanda2 kesuburan selalunya tk brp ketara. Egg white discharge, mild breast tenderness.

check upt klu nk tw preggy ke x..

cuba sis test pregnant..

not sure