Tidur terlentang

Hi mommies, sy dalam 23 minggu. Sy ada masalah bila nak tidur. Sy tak tahan tidur mengiring, sama ada ke kiri atau ke kanan. Mesti badan n telinga sy akan sakit. Bila sy tidur terlentang baru rasa lega & lena. Apa pendapat mommies2 ye? Sbb sy ada baca tidur terlentang tak berapa elok bila dah 2nd trimester ni.

9 Balas

Sy pun ada masalah mcm ni...ada tbaca dan dgr utk 2nd trim ni xelok tdr melentang 😐 Tp nak buat mcmana kalo sy sdri itu ja posisi tdr paling selesa..kalo tdr mgiring kanan@kiri boleh jg tp xbleh lama sbb pinggang,tepi2 bdn jd sengal sakit..pastu tlinga pun mcm leper dibuatnya sbb tkepit😅 kalo tdr melentang bg sy release pula dtambah lg baby gerak aktif...mmg lena laa tdr..

Saya pun kadang² tidur terlentang.. Tapi bila terjaga saya cuba mengiring juga. Saya pun ada baca, tak elok sgt tidur terlentang sebab nanti darah tak sampai pada anak. Tu yang ada jadi mati dalam rahim. Allah.. Nauzubillah.. Minta jauh.. Sis cuba la ya ubah juga.. Sakit pun tahan la demi anak kita yang bakal lahir sis. 😊

Sis Cuba minta hubby tidur peluk kat blkg.. Saya dulu pun sakit badan bila tidur mengiring.. Pastu saya minta hubby peluk kat blkg.. Kebetulan hubby pun sibuk ade perut :p mmg selesa la.. X pun letak badan kat blkg..

Hi mommy. Sy pn dulu risau mcm awk. Mak sy suruh tidur je mcm mana pn janji selesa. 😁 Anak sy dh 5 thn pn. Yg 2nd pregnancy pulak sy tak selesa mcm tu... So ikut pregnancy awklah kalau tak selesa, tak perlu paksa diri.

5y ago

Iyeke??? Itula kalau di ikutkan tidur telentang tu selesa buat masa skrg ni. Btw tq ye mummy☺️

Sy pun tp tengah cuba jugak mengiring. Letak bantal dekat belakang belah kanan kalau mengiring ke kiri dan sebaliknya. So far boleh lah tahan kejap lepas tu terlentang balik 😂

sama la kite, da msuk trim 2 ni x selesa nk tdo ngiring kiri kanan, sy ltk bantal blkg, kaki dan bwh perut.. 1 katil tu tmpt tdo sy je.. byk gne bantal.. 😂

Sama jk sis sya wktu tu bgitu juga start msuk ke 2trd now 3 trd MSI lgi tdur trlentang sebab ke kiri kanan sakit kita rsa n x selesa

Tinggikan bantal saja sis. Sy yg 36w ni pun selalu tidur terlentang.

sama 😅 mcm telinga kne himpit