Tips Cukur Bulu Faraj.Anyone???

hi mommies sume. sy nk tnya.ade x tips yg mudah utk mencukur bulu di bhgn faraj?dh msok 3trimester ni,xnmpk dh nk cukur.alih2 berdarah je.huhu

51 Balas

Why some women x sensitive about what you answer. Suruh suami buat tu mmg jawapanya.. but maybe ada ibu2 yg pjj,ada yg berpisah.. when you answer a question think before answering. Questions here mostly need solutions not sarcastic replies.

Even perut besar , sy ckur sndri jgk .. Raba2 jelaa sis , kita kn ada deria sentuhan ... Tak puas hati , boleh guna cemin .. Smpi berdarah tu , seram dgar sbb sy xpernah plak smpi bdrah .. Sis cba guna shaving yg ad aloe vera , bila kita bsahkn pnckur dy akan berlendir .. ataupun msa mnckur guna fmenin wash yg jnis lmbut ..

4y ago

tulah pasal.. lgipun klau nk sruh suami , sy yg xbrpa harap kg kta blh ckur elok .. smpi ke dy ckur mau bdrah2 plak nnt ..

Y ade husband boleh suh husband tolog,xyah citer pasal malu lah mase brsame elok je kan ilang malu 2,biar hsband tau cmne pgorbanan ibu mgandug n y rase2 tetap gak ade rase malu n xde husband boleh je pakai cermin,pkai cream ke.. senang je xyah sentap2 sgat 😊

Suami sy buatkan.. Perut sy besar xnampak.. Nk pegang cermin nk cukur pn ssh.. Mula2 malu.. Lama2 ok la.. Redha, sbb hari bersalin pon dia tnggu baby keluar dia tgk jgk😅 skrg tgh preegy ank secnd pon sama.. Husband yg cukurkan.. #sejenisperutbesar😅

Saya tengok pakai cermin je sis. Berdiri, letak cermin dekat sinki. Lebihan tu buat masa mencangkung pulak, cermin letak dekat bawah kangkang atau sandar dekat dinding. Tapi kena buat cepat, lenguh leher nak tunduk 😂

Masa first pregnancy, nurse ckp boleh try klau letak cermin masa duduk kt dlm bilik, alas dgn plastik yg besar sikit,then boleh nmpak area mana yg kita nak cukur. Cermin tu letak bertentangan dgn paras kita duduk. Hehe.

Sis guna produk CEK LAWA,sis cuba cari di fb atau ig,mmg brkesan sgt buang bulu tnpa buat rasa sakit,dia akan ajar cara guna,dia jenis cream jer,mmg tk bt sakit mcm mncukur tu sbb sy sndri pakai dan sgt puas hati

4y ago

pakai wet tissue tak..?

Sy suruh suami jr buat...😅 Klau suami xde sy duduk mencangkung n ckur2 raba2 klau ade yg still pnjg..pastu ambik cermin letak kt bwh tgk ok ke x..xpenah lg la berdarah..

Time saya preggy suami kerja jauh. Smpai saya bersalin . So nk ckur tu saya main agak je 😅😅😅😅 xnk gna hair removal tkut kndungan dia bahaya

Bagi sy..bukan xboleh mintak husband buatkan,bukan malu ke ape tp risau bila melibatkan benda tajam ni mcm seriau je nk bagi org buatkan😂😂