Pleasehelpmom

Hi ibu nk tanya, kalau nk bersalin nanti kena cukur ke bulu kemaluan? Kalau gunting shj boleh x? Sbb sy takut cukur gatal🥲🥲🥲 ada tk yg gunting je? Atau ada x tips kalau cukur xgatal.

13 Balas

cukur, tapi kena selalu cukur. tiap minggu, sebab tk tahu bila baby keluar. sis hari tu buat silap cukur 3 minggu bfore beranak, bulu pon start naik balik dah. masa pantang dia start naik banyak, susahnya tuhan je tahu nak pantau jahitan, nak letak ubat. sy mintak husband buatkan, haa jangan tahu mintak anak je. benda2 camtu pon kena rajin2 buat.😂

2y ago

hihihi tu la function husband🤪

Bahagian atas2 tu sy guna hair removal je. Tapi yg bhgian sensitif sy cukur je. Start 35w sy da kerap cukur. Sbb biasa bersalin awal dari due date. Bile tak nmpk, sy minta tolong suami ja yg buatkan. Nak buat cmne.. Perut da besar. Tak nmpk bwh, takut terluka klu buat sndr

2y ago

Lmbt juga. Sy guna yg veet sensitif skin. Try dlu sikit, ade certain org akan rase pedih.. Tp sy ok je

kalau saya sendiri , dulu gunting tp sejak lahirkan anak pertama lebih selesa guna hair removal . .. so far puas hati sangat . kemaluan pun x gatal .. sblm perut membsr , siap2 da sapukan hair removal.. lmbt tumbuh ..

9mo ago

tak jelas la sis brand ape ya ?

Kalau tanya saya cukur memang akan gatal. Gatal tuh sebab bulu nak tumbuh. Saya memang wax. Sakit tuh kejap je tapi dia lebih clean n bulu lambat tumbuh and sure tak kan gatal 😊

11mo ago

Pergi salon untuk wax

sy guting ...xnmpk law cukur...tkut terluka...pert dh bsr xnmpk...pakai cermin kcik plk...hahahaha...

sy cukur, lambat la skit tumbuh sbb time bersalin kena gunting jahit, so senang nk jaga time pantang tu

Saya cukur, sebelum cukur saya beli remover tu dulu dan sapu dalam 5-10 camtu bru cukur. Smooth je.

gunting je boleh..asalkan tak ada bulu menganggu sewaktu nak bersalin tu..😊

sy ckur sbb malu org lain cukurkn nnt... 😅 prnah try waxing sakit la pulak 😆

ada tk spe2 tahu alat untuk buang bulu tu sebab nak cukur tk nmpk terhlng perut huhu

2y ago

tq awk