Tips Cukur Bulu Faraj.Anyone???

hi mommies sume. sy nk tnya.ade x tips yg mudah utk mencukur bulu di bhgn faraj?dh msok 3trimester ni,xnmpk dh nk cukur.alih2 berdarah je.huhu

51 Balas

Saya pakai shaver elektronik tu je. Dari sebelum preggy lagi mmg guna shaver tu. Beli yg murah2 je. Setakat ni x penah lg la cedera ke berdarah ke.

4y ago

Beli on9, kat mr diy pun ada jual

Beli cream penanggal bulu tu je. Sy pon perut dh 8bulan lebih. Ready bila2 masa akan ke hospital. So tanggalkan bulu bahagian faraj pakai cream je.

4y ago

Nak beli jgak la...

Sye pon dh msuk 3rd trimester 😊 sis try la guna Panda Hair Removal, alhamdulillah so far menjadi la kt sye..In Sha Allah untuk sis jugk 😘

5y ago

Yeke,nt sy cari 😀 tq

alamak sis..jgn seksa diri tu.. hehehe memg kita xkn nmpak..seeloknya sruh suami buatkn.. saya ank nk masuk 3 suami buatkn bersih 😄

Saya buat sendiri sis .. Saya duduk kt mangkuk tandas .. mmg ambik Masa sikitlah .. buat pelan² .. nk suruh suami ,segan😂😂

Sy pun meraba²😂.. yg lawaknya tgh cantik dah.. tp tepi² x kena🤣.. deria rasa x brp nak okay😅😜..

Letak cermin kat depan sis. Cukur sambil tengok cermin. Macam org cukur misai janggut tu

Sy x sampai 3rd trimester lg.. tp plan nak wat waxing kat kedai.. at least xde la bulu tumbuh tajam2

Sy dulu agak2 je... Buat slow2... X pnah berdarah lg lah... Ngilu pulak dgr smpai darah😅😅😅

jangan pakai pencukur misai biasa... pakai pencukur veet yng tk melukakan kulit tu lgi selamat sis