bulu di sekitar puting payudara (agak tebal)

sy mmg berbulu badan, perot pun bnyk bulu, kaki bulu lebat, tangan bulu lebat. smpi puting pun ada bulu. sy nk tanya sy kne cukur ke bulu puting sy? nnti nak susukan anak. takut anak tak selesa. due sy bulan 12. perlu ke sy mencukur,? mohon pecerahan.. #pleasehelp #firstmom #firstbaby

6 Balas

Sy pun ada bulu d puting. Sy cabut sis. 😄 kalau cabut dia tumbuh balik tak tajam. Kalau cukur tu takut makin lebat dan tajam, nanti baby tak selesa.

1y ago

sy bnyk sis lebih 10helai🥲 pena la tarik ngilu rasanya😭

Tak yah sis. Tak menganggu pun. Nnty awak yg gatal2 bila tumbuh balik n makin bnyk nnty.

1y ago

Xda apa la. Melainkan kalau dia nak tak nak latch nipple atau baby terasa menganggu sgt, baru awak decide yg mana better, Sbb ni baby awak, awak je yg tau. Awal2 ni Jgn lagi.

kalau boleh jgn cukur sis, nanti brtmbah tumbuh lebat.

minta advise doctor/nurse masa checkup awak.

cabut je jgn cukur

tny doktor dlu