tanda tanya

Kdg sye trpk, knape suami sye xcm suami org lain.. dia xnk lgsung tolong wt krje umah.. bilik air klau sye xsental smpai kesudah lah brdaki.. sampah klau sye xbuang, mmg xde spe usik.. klau nk soh dia buang kne ckp, klau xckp dia xwt.. pggan n kuali periuk smue, klau bnyk kt sinki pun dia xkan tolong sye basuh.. belum criter psal ank2, berak ank pun xnk tolong cuci.. sye tgh tggu hari, sakit pggang mmg makin kuat n xtahan cgkung lama2.. klau sye mtk dia tolong pun, dia wt xdgr je.. bia je bontot ank tuh ngn taik.. klau tgh main fon dia terus je main fon.. sye cm brckp ngn tembok beso cina.. nnti bila sye bising2 ngn ank dia wt muka nyampah.. pastu hempas2 brg sne cnih.. sye penat.. sye wt smue, mtk tolong pun wt bodo je.. nnti bila sye sakit, dia wt bodo je.. klau dia sakit pandai lak, soh letak minyak lah, urut lah, klau sye, npk sye sakit pggang bkn dia dulik.. sye adoii adoii pun dia biar je.. knape sye dpt suami yg cmtuh.. ???

62 Balas

Biasa sis suami. Kena bagitau dia. Kena guide dia. Saya pun awal2 bagitau apa kena buat, apa yg takboleh buat. Rumah kami takde washing machine. Baju kumpul seminggu bawak g dobi. Saya mengandung ni asyik on off demam. Suami askar baju ek3ja dia memang kena bsuh. Kena bagi arahan kat dia. Syg dah basuh baju. Abg kalau nampak air dlm baldi ni tolong buang, sampah hari2 kena buang, kemas tilam, baju jangan buang merata, letak dalam bakul, periuk belanga sebelum tido abg check dulu ada yg belum basuh abg basuh kan. Bagitau dia. Jangan senyap2 simpan perasaan sis. Nanti takut bergaduh ka apa lagi susah