tanda tanya

Kdg sye trpk, knape suami sye xcm suami org lain.. dia xnk lgsung tolong wt krje umah.. bilik air klau sye xsental smpai kesudah lah brdaki.. sampah klau sye xbuang, mmg xde spe usik.. klau nk soh dia buang kne ckp, klau xckp dia xwt.. pggan n kuali periuk smue, klau bnyk kt sinki pun dia xkan tolong sye basuh.. belum criter psal ank2, berak ank pun xnk tolong cuci.. sye tgh tggu hari, sakit pggang mmg makin kuat n xtahan cgkung lama2.. klau sye mtk dia tolong pun, dia wt xdgr je.. bia je bontot ank tuh ngn taik.. klau tgh main fon dia terus je main fon.. sye cm brckp ngn tembok beso cina.. nnti bila sye bising2 ngn ank dia wt muka nyampah.. pastu hempas2 brg sne cnih.. sye penat.. sye wt smue, mtk tolong pun wt bodo je.. nnti bila sye sakit, dia wt bodo je.. klau dia sakit pandai lak, soh letak minyak lah, urut lah, klau sye, npk sye sakit pggang bkn dia dulik.. sye adoii adoii pun dia biar je.. knape sye dpt suami yg cmtuh.. ???

62 Balas

Suami saya dulu Pon mcm tu gak sis.semua bnda harap saya je buat. Awal2 saya boleh sabar.lama2 pendam,Makin sakit hati plak.last2,saya buat kepala sendiri.saya tunjuk ego.rumah saya biar bersepah membusuk berulat sampah kt luar rumah. Anak saya xmndikan.saya xmasak langsung.saya layan fon je dalam bilik 24 jam .xkuar bilik langsung.saya buat mcm dia xwujud.last2,dia sndiri yg tegur saya.sampai Kan bergaduh.saya luahkan segala nya.saya gtau dia slgi dia ubah prangai,saya xakn ubah prangai juga.mcm mne prangai dia,mcm tu jugak prangai yg saya Akan ikut.sekarang syukur,dia dah berubah smenjak dri tu. Skrg tengah berpantang,memang semua dia buat.walaupun 1st dia takut nak pegang baby n Mandi baby,saya paksa Kan juga dia buat semua tu.sekarang dia plak yg kuat membebel kalau tengok umah bersepah.😂lelaki Ni sebenanya rajin.tapi dorang terlalu ambil kesempatan.dorang terlalu biasa jadi 'PEMALAS' Dan Dlm otak dorang tu 'ini semua kerja prmpuan'. Kita kena ubah pkiran dorang dulu sis.

4y ago

Good job sis, dpt jinakkan kaum suami nih.. 😂😂 sye xthu nk ikhtiar cmne lg.. pastu bila kita sakit hati, dia wt xreti je.. stressnyeeee.. 😖😖