Baby Boy or Baby Girl?

Kandungan baru masuk 25 week bersamaan 6 bln seminggu. Kekwn n jiran2 semua tegur eiii,keciknya perut. Smpai sy rsa down,risau sgt n kecik hati pon ada. Ada x pnglmn mommy lain mcmni? Sbb sy first preggy . Senior sy kata normal,sbb tgk jgk bdn mommy. So perut x besar sgt kalau mommy nya kecik. Tapi perut sntiasa tegang kalau berjalan ke shopping ke.

Baby Boy or Baby Girl?
53 Balas

Kira besar jugak la ni sis.. Sis bru 25 week dah besar ni.. Saya sekarang 27 week lagi kecik dari perut sis dalam gambar.. Org semua x percaya saya dah nak dekat 7 bulan.. Ramai cakap perut saya kecik macam baru 4 5 bulan.. Tapi nurse kat kk dah bising sebab berat saya naik lebih dari yg sepatutnya.. Saya pun ni anak first..

5y ago

Ye.. Terima kasih.. Harap macam tu la..

Normal tu sis.. biasala mulut org kan.. x boleh nk tutup.. keja nk brcakap jaa hal org lain.. xbecakap hal org mmg xboleh nk hdup kot😅 bytheway sama je perut kita haa.. hehehe... xbesar n xkcik.. ikut bdan mommy sama tu... yg pnting bby sehat.. aktif.. kuat menendang.. be positif ya sis.. kita happy anak pun happy😊😊😊

5y ago

Aminnn . So far bby condition semua okay. Alhamdulilah. Tp Itulaa sy smpai ignore je org mcmni. Bkn apa fedup bnd yg sama je , nk pertikaikn perut org. 🤦🏻‍♀️ Perut kite bkn perut dwg kn

Tayah down lah sis.. Lain org lain la perutnya.. Sy pon bila org tegur sy cakap je mmg sy ikot blah mak sy.. Bila prgnant prut kecik... Yg pntg kita tau anak sihat kat dlm.. Pduli la apa org nk ckp.. Klu nk ambik kisah apa org ckp susah sis sbb mmg akan ade je yg nk komplen sna sni... Keep positive je sis ye..

Saya 32weeks haritu pergi carik baju baby kat kedai pastu orang kedai tu tanye dah berapa bulan saya cakap dah 7bulan pastu dia cakap perut kecik eih. Terasa kejap hati nieh🙃 pastu cik suami cakap besar salah kecik salah . Janji baby sehat sudah lah

Besar da tu...sy masa pregnant ank 1st 7bulan lbh cm 4-5bulan..smpai time beli brg bby org yg jual jeling3 n tegur awl beli..perut kecik lg da excited katanye..sy ckp la da 7bulan lbh baru diam...😅😅😅

5y ago

Yup..betol tu..dia ikut bdn masing2..sy masa tu perut je kecik..skli keluar bby 3.48kg..jenuh teran..perut nmpk besar pun da 38week..masa tu bru excited nk amik pic bby bump..😂😂😂

Same goes to me. Dah 36 mggu perut mcm baru 5bulan. Xnmpk sgt baby bump. Dont worry. Ank first mmg cmtu. Kalau yg perut besar x smestinya bgus ya. Kdg2 air trlampau byk. Baby bole lemas. :)

5y ago

Jgn hirau sgt org kata apa. Mula2 sy pun sdih sbb org ckp mcm x mngndung. As long kita pegi checkup, dr kata air ktuban cujup, tggi rahim normal. Baby just fine. Itu dh memadai. :) happy pregnancy okay?!

Saya pn sama sllu kwn tmpt kja ckp eee perut keciknya...tp dktr kata bby ok besar ikut graf je alhamdulillah...x yah pk sgt apa org kta...geram mmg geram tp buat dek je...hehehehehehe

5y ago

Ye betul tu...

U look perfectly normal 😍 itu baby la, baru 600gm kot. Ingat beras guni ke.🤦‍♀️🤦‍♀️ nak besar lagu mana. Lekuk kepala makcik bwg tu kang.

5y ago

Aminn. Itulaa. I pon x fhm dwg nk besar cmne lg 🤦🏻‍♀️ perut i bkn sama dgn dwg nk besar2. Senior i lg orgnya bdn XS tp lahirkn baby 2.75 after brsalin bg bf fizikal bby dh berubah after 1 month. Xbole nk ckp jgk kn.

sy da 34w skrg tp perot sy mcm awak yg skrg.. awak rasa? hahahaha.. tp bby ok je berat 2kg da skrg bile scan.. doktr nurse pn kata ok je jji bby sht

Sama mcm sya.. Kecik smpai org xtw sya pregnant.. Tp agak xselesa bila perut sllu tegang..tp alhamdulillah baby lahir sihat berat cuma 2.2kg.. .

5y ago

Sama la. Sy dah 8 bulan. Tp perut kecik lagi. Sis bersalin 2.2kg tu cukup bulan x ye?