Perut kecil

Hi mummy’s 😞 normal ke perut kecik? Sy pregnant 8bulan sy rasa penat tk larat sgt bwk perut tapi bila jumpa2 org selalu sgt dorang ckp “berapa bulan ni ? Keciknya perut “eh keciknya perut” mcm2 asyik ckp perut sy kecik je 😢 mungkin bagi mommies semua alah biasa jelah tapi sy sedih sgt org asyik ckp mcmtu kat sy padahal sy penat sgt bwk perut sbb sy rasa perut sy besar 🥺#ingintahu #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

19 Balas

Baby grow normal ke tak? Masa scan baby grow ikut graph? Kalau ikut graph takde masalah. Byk org ckp perut i kecik and i buat dunno je. I petite and 4 kali pregnant berat tak naik banyak. Max 5kg. Baby lahir 3.0-3.2kg. Dr kata normal as long as baby grow ikut graph. Lepastu beranak berat i turun balik 45kg. If your baby grow ikut weeks, lantak pi la apa org nak ckp. Lain ibu lain size perut. Perut punya size tak melambangkan baby sihat atau tak. Yang penting you and bby sihat. Ignore toxic people and be positive. Enjoy your pregnancy journey ya dear. Take care

abaikan je, mulut org tak bole tutup. sbb nnt bab jaga anak, saiz anak lagi , so pekakakn je even susah, sbb saya dulu pun kena, down juga, skrg pun kena. penat hadap , kena compare, tapi yg stress kita. diorg okay je. bab saiz tuh, selagi check up, doktor/misi ckp berat baby apa semua okay, takpa. mmg normal , gpun ada advantage nya tau, bila perut tak besar mcm org lain, selulitnya takda, gpun jaga aurat kita sama. so enjoy je okay. ❤ .

6mo ago

Mula2 nya sy tk kisah pun tapi bila tiap kali jumpa asyik tegur je pasal perut kita lama2 terasa jgk kan , tapi takpa la yg penting baby sihat ☺️ hehe btw tq sis tk toxic mcm komen kat atas tu 🥰

normal je awak , saya anak sulung perut kecik sampai dekat due orang tekejut dah 9bulan sebab perut kecik . anak kedua ni pon sama perut kecik , asal jumpa orang ke sedara mara depa mesti kata perut kecikla takmacam 9bulan la apala . saya buat bodohje . sebab perut aku bukan perut hang HAHAHAHAHAHA 🤣 . jangan risau wak . adaje kat tiktok doktor ni cakap perut kecik takde masalah dia ikut kulit perut kita nipis tebal 😄

alah rilek je sis, sy pun sama dah 8 bulan tp klu tgk depan mcm xnmpk perut, org tegur je prut kecik tp sy lg bangga😂nmpak bump ni dahla aurat satu, pestu nt lpas branak perut cpt kecut cantik la balik cepat, klu beso2 kang menggelebeh prutnye, so sy lg bangga org ckp prut sy kecik, siap tanya lg 'kan2 kecik kan xnmpk kan' tp jalan tetap pingu sbb perut berat tu still rasa noks😂

Terbalik.. Orang asyik tegur perut saya besar. Baru 7 bulan orang ingat dah due. Besarnya perut..besarnya perut. Kita pulak yg rasa takot. Sampai saya hilang selera makan and berat turun.. Kena marah dengan doc. Bila check baby tak besar pon memang ikut perkembangan bulan sama dengan berat. So mommy jangan la dengar ckp orang. Yang penting baby kita sihat be strong kei

6mo ago

sama sis sy pun perut mcm 9bln padahal baru 7 bln.sy doc kata kulit perut tebal🤭xpe la jnji bby sihat dh la

sabar ya sis.. semoga sis dpt tepis kata2 negatif tu. Tips utk ignore kata2 org kalau sy la, sis ckp kat diri sendiri cthnya mcm ,"ada aku kisah perut kecik beso, at least aku kandung anak anugerah Allah, janji baby sihat" something mcmni ikut la nk susun ayat cmana janji sesuatu yg memuji kelebihan diri.

takyah dengar sis, yang penting baby dgn ibu sehat, saya pun perut kecik orang cakap😅 ada juga smlm masa pergi checkup jumpa mommies perut lebih kecik dari saya tapi kata dah tunggu hari je nak bersalin😄 bersyukurlah baby nak mommy dia tetap slim😄

Sama.. dah 8 bulan.. org sekeliling baru perasan pregnant.. tapi sy tak kisah pon.. perut kecik ke nampak besar ke.. asalkan baby sihat sempurna pon dah bersyukur sangat.. enjoy je pregnancy okay..

biarkan jela apa orang nk cakap...asalkan bila check...doc kata janin okey,tumbesaran okey...cukup...mulut² orang nie kita memang x boleh nak tutup...berbeza setiap orang...

first baby mmg nampak kecik .. Jangan risau... tp yg penting berat baby okay... yg paling best nanti bersalin mcm terus mcm anak dara balik.. 🥰