Nur92, Malaysia

About Nur92

Hilang Kahak Bayi
Hi mommies. Nk tnya mcm mana nak hilangkan kahak baby umur sebulan? Baby mcm xselesa. Dok batuk mcam nak muntah. Tp xkeluar pun kahak tu.
Sapu nipis garlic balm baby.
Breast Pump
Hi mommies. Breast pump apa yang mommies tengah guna sekarang? Better beli single or double pump?
VIP Member
better double tp sy tak reti pakai double, sy beli single. tp tak pakai pun! sbb anak direct feed.
Beli double sis, senang.. Sy guna brand pumponthego.. Try la sis survey kat sana.. Boleh try sekali
Nursing Blouse
Hi mommies. Boleh suggest tak nursing blouse yg okay. jenama apa/nak beli kat mana?
Jenama aisysmom. Pi tgk ig diorg. Baju nursing yg unik n x yah iron 😍
Baby Muntah Susu
Hi mommies. Anak sy sebulan. Kadang2 lepas minum susu dia akan termuak balik susu tu. Pernah keluar susu ikut hidung jugak.Kdg2 tu xsempat nk burp kan dia, dia dah muntah susu. 😭Ada cara nk elakkan t
..read
VIP Member
Dia minum susu badan atau formula sis
Nipple Cream
Hi mommies. Nak tanya nipple cream apa yang okay? Tengah survey nak beli brand joielle atau earth mama. Medela mcam mahal 🤣
Haritu sy gune ni..alhmdulillah gune 3hri dh ok dh.
thumb image
Dropolene pun ok
Jahitan Lepas Bersalin
Hi mommies. Ada tak yg pengalaman jahitan dkt miss v terbukak atau jahitan tak elok? Sy punya jahitan nurse cakap dah renggang dan tak elok. Esok kena pi klinik check. Mommies ada tak yang pernah jadi
..read
Tgk keadaan...Lau xcntum lg isi kne jhit smula...Nk cpt luka baik mkn buah oren navel elok lh
Baby Kuning
Hi mommies. Ada tips untuk turunkan kuning baby x?
bg minum susu ibu je bnyk2 sis.. insyaAllah akn cpt turun
Baby Kecil
Hi mommies. Nak tanya ada tips tak mcam mana nak bagi baby dlm kandungan besar sikit? Sy now pregnant 35 weeks tapi baby cuma 2.1kg. Doc cakap bbay kecik. Next 2 weeks kena refer pakar. Doakan baby sy
..read
Sy ank 1st brsalin 41wk, lewat 11hari dr edd...baby 2.67kg...
Saya 39 weeks berat baby 2.5 kg. Bila baby lahir berat 2.4 kg
Sy 36weeks baby 2260g je.. Inshaallah OK je..
Semoga dipermudahkan urusan awak. Aaamiiinn3. 🖑🖐 sorry sy pun tak tahu cane nak suggest dekat awak. InshaAllah ibu2 lain yg super berpengalaman akan bantu awak. Takpon awak search dalam google makan
..more
Minum susu fresh milk
Cucuk Dexa
Sapa ada pengalaman kena cucuk dexa ye?
Sy . Sakit sgt2 . Dos yg ke 2 . Menangis jgk la .
Breastpump
Hi mommies. Ada cadangan tak breastpump apa yang okay? Bajet dlam rm500-600 untuk double pump. Setakat ni tengah fikir samada nak beli brand cimilre atau youha.
Sy survey bnyk juga. Tapi dah purchase supermom yg baru tu. Harga rm280 double pump wireless. Tgk testimoni okay.