perut kecik

Hi mommy. sy dah 26weeks tapi perut kecik je. tk nmpak mcm pregnant pun lagi lagi kalau pakai dress atau baju kurung. badan sy chubby jdi nmpak mcm buncit je . agak down jugak sbb ramai tegur tk nmpak perut, mane perut , keciknya perut dah 6bulan. ada tk yg sme?

10 Balas

ala positive jaa.. jgn ambik hati dgn kata org.. slagi dokter ckp kndungn sehat bersyukur laah.. awk ok lgi prut xnmpk tp bby ok.. sy ni perut nmpk tp dokter ckp bby kecil dari usia kndungn.. ha minggu depan kena pi scan blik ha.. tp sy ttp positive semua tu sbb dokter ckp so far bby ok ja saiz tu mybe faktor genetik.. maknye pon xbesor mane 😅 stay positive ok? senyum.. fikir yg baik2.. InsyaAllah yg baik2 sentiasa mengiringi kita.. good luck 😉

fikir positif je awak, saya pun selalu kena benda sama. faham sgt perasaan tuh. mmg akan down. tapi nak buat mcm mana, mana bole paksa perut ni membesar ikut apa yg diorg tuh nak kan. janji baby tuh besar dgn sihat da . perut kecik or besar takda apa sgt pun. baby tuh je yg penting. ignore kan je okay, saya 8bln lebih baru npak ketara, tuh pun tak besar mana pun.

takyah hiraulah puan , mulut orang memang macam tu bukan dia kira berisi or kurus sama je nanti kena tanya soalan perut juga .. saya lagi suka orang taktau saya pregnant daripada orang tau kena soal berapa bulan lah bila due lah .. malas nak menjawap 😂 saya pun chubby juga orang sekeliling cakap saya buncit hahaha lagi best kan 🤭

haha saya pulak down bila orang tegur perut besar sangat sebab badan saya kecik (ukuran tinggi saya 154cm) and tak suka betul kalau selain suami n anak nak pegang perut. kalau boleh nak pakai baju sebesar yang boleh, nak sorok perut. tak suka perut saya jadi perhatian tapi dah memang jadi perhatian pun, benda tak boleh sorok 🤣

Saya besar juga and badan saya type B belly pregnancy. Masa awal pregnant till 5 months mmg tak nampak perut cuma buncit je haha. Ni dah 7 bulan perut dah start naik atas baru lah nampak mcm org preggy membulat je besar perut tu. Sis kena tggu 6 bulan ke atas kod baru nampak. Positive aja inshaallah baby sihat kat dalam tu 🥰

Sama la mcm saya dlu. Dalam 5 months cmtu kwn keje ramai tegur eh dh 5 bln tk nmpk perut lg. Buat tatau je laa, ckp alhamdulillah scan semua okay. Tp bila dh nk masuk 6 bln, cpt je perut tu membesar. Cuba relakskan diri, bonding dgn baby dalam perut. Suruh ayahnya usap sekali baby tu. Inshaa Allah everything's gonna be fine.

xperlu down sis, saya lagi suka kalo org cakap perut xnampak ke apa sebb apa yg penting kesihatan mommy n baby kat dalam tuu. mommy dgn checkup mommy je yg taw. think positive je sis

sy pon berisi jugak.. tp kalau bukak baju bulat helok je perut.. so far takde tgur perut kecik sbb sy jln pon hengot mmg mcm preggy lady 😝 yg pntg mumy bby sihat .. jgn stress2

Manusia ni begitula sifat dia, perut kecik pon kata perut besar pon kata, abaikan je, janji kita tau ank sihat

sy pon dh nk masuk trimester 3. rase perut mcm kecik.. tp dpt rase baby aktif. gerak2