Gunting Rambut

Kalau kita nak gunting rambut masa pregnant ni ada pantang larang tak? Rimas rasa panas + rambut gugur. Lagi satu, seeloknya masa berpantang, rambut pendek ke rambut panjang? 1st baby. Sorry tanya soalan remeh temeh. Hehehe.

18 Balas

Blh je sis ptg rmbut.. mcm sy xpyh mintk potong husben sndri kata nk potongkn bg pendek😅😅..nk2 ms.preggy jnis berpeluh ms.tdo mlm xselesa n rimas.. better potong.. klu x nti stat la ada ruam dkt leher n tengkuk sbb pns sgt2..sbb bile mlm kalau berpeluh plak jnis blh bsh satu bdn..time preggy je mcmni..😅😅😂😂 bak kata mak tu normal jika berpeluh smpai mcmtu ms.preggy..jd da best way sy trpkse potong rmbut bg rs selesa n xrimas n pns..

Pd sy, klu pantang larang org dulu2 yg jenis mcm ni, cnth lain xbleh mndi mlm, xbleh menjahit, jgn ketuk dinding, jgn lilit tuala... Bnda2 ni klu kte percaya, ia akan trjd... Wlau sbnrnye bnda tu xbtul pun... So, sis bleh jek gunting cuma tgk org... De org nk ikat rambut masa pantang... So nti rmbut pendek masa pntang xdpt nk ikat... Tp klu xkesah bleh jek... ☺️

5y ago

btl tu sis..husben sy smp fikir cm tu...sy cuma ckp..kite doa y baik² je utk kandungan ni..jgn tlalu fikir sgt..sy xnk fikir..tp kite byk² berdoa...

Nk potong boleh je. Rambut cepat panjang. Sempat la tggu nk pantang nanti, sebb tukang urut ckp pantang nanti kena ikat rambut ketat2 buat sanggul supaya angin tak masuk dan rambut yg kita tarik ketat tu akan buatkan otot pipi mata telinga semua naik, dan tknk bg pipi kita jatuh je.

5y ago

Betul sy sendiri pun potong. 😉

x boleh potong rambut ke masa pregnant?huhu...rimas potong je sis...xprnah dgr pulak ade pantang larang...klu time pantang org ckp selesa rambut pendek, tp mcm syg pulak nk potong rambut. 😆

Rimas potong je la.. ikot keselesaan.. karut la yg kata xikat rmbut nnti masuk angin.. sy jenis rmbut tebal, lg panjang lg senang sakit kepala.. dh potong pendek nikmat tk terkata,

Boleh je gunting rmbut tpi ta bleh buat treatment semua tuh..stkat gunting tape je..org dlu2 kata time berpantang biar rmbut pnjg snng nak ikat bg angin keluar..

Saya potong sebab rimas.rambut jadi panjang Dan lebat tetiba je.warna rambut pun jadi perang camtu.terus potong pendek.tu pun kena potong tiap bulan.

No problem, sy pun pilih rambut pendek tak panas, lagipun hasben yg beria2 nak sangat potong rambut sy, so relakan je la..

5y ago

😂😅

Boleh je potong rambut ikut style and length coz cuaca Panas, mommy will be feeling sweaty and rimas.

Dah lama sy tanya soalan ni. Ehehehe. Rambut dah potong dah haritu. Ni dah nak panjang balik dah. Hahahahaa.