Gunting Rambut

Kalau kita nak gunting rambut masa pregnant ni ada pantang larang tak? Rimas rasa panas + rambut gugur. Lagi satu, seeloknya masa berpantang, rambut pendek ke rambut panjang? 1st baby. Sorry tanya soalan remeh temeh. Hehehe.

18 Balas

Pd sy, klu pantang larang org dulu2 yg jenis mcm ni, cnth lain xbleh mndi mlm, xbleh menjahit, jgn ketuk dinding, jgn lilit tuala... Bnda2 ni klu kte percaya, ia akan trjd... Wlau sbnrnye bnda tu xbtul pun... So, sis bleh jek gunting cuma tgk org... De org nk ikat rambut masa pantang... So nti rmbut pendek masa pntang xdpt nk ikat... Tp klu xkesah bleh jek... ☺️

5y ago

btl tu sis..husben sy smp fikir cm tu...sy cuma ckp..kite doa y baik² je utk kandungan ni..jgn tlalu fikir sgt..sy xnk fikir..tp kite byk² berdoa...