Rambut panjang

Rimas x rambut panjang ketika berpantang nanti? Atau se eloknya potong pendek siap2 sebelum bersalin?

5 Balas

kalau saya, saya potong. rimas sangat rambut panjang. kalau berpeluh je, nanti rambut cepat bau kepam sebab kita ikat en. kalau rambut pendek, takdalah bau dia cepat sangat kepam sebab kita tak ikat

Saya 4 bulan, saya masih okey dengan rambut sya, tapi suami saya yang tak boleh tengok dia kata nmpak rimas. hahah, nnti rasa kena potong jugak, sbb kdg saya kalau panas sikit, rasa nk bebai😅

rimas jugak, tp nk potong syg..ikat kemas2,cantik2.. pastu sampai satu masa rambut gugur byk..kan normal je pas bersalin rambut gugur..time tu jgk potong pendek😅

Kalau saya, rimas. Pastu masa pregnant saya kuat sangat berpeluh, so memang dari sejak tu berambut pendek. Masa berpantang memang selesa.

1y ago

Sama sama. Betul, sama la situasi saya haritu. Cepat dan senang menjaganya. Nanti baby dah besar sikit boleh lah simpan panjang semula. ❤️

waktu berpantang sy suka rambut panjang sbb blh ikat kuat².rse best je kepala