Barang baby

Hyee , semua mummy's start beli barang baby time bila ye? Sy skrg 5bln. Agaknye kalau dh brp bulan ssuai tuk beli barang2 baby?

34 Balas

Kalau ada duit.. Start la beli sikit2... Kita xtau in future mcm mana... Mcm sy 1st baby.. Time awal bulan 3 ada byk baby fair.. Sbaik la pujuk jugak husband g baby fair tu.. Alasan nak survey je pun.. 🤭🤭 Tapi ada la jugak beli shelai 2..tibe2 kena pkp.. Terus jem byk benda xsetel lg... Ada certain brg rasa xbest beli online.. Nak jugak pegang2 material dia.. Abis pkpb ni terus g cari brg baby.. Tp mmg penat la.. Sbb dah sarat.. Just jgn update kat social media je la... Nanti byk mulut.. Dok ckp awal lg la nak beli brg.. Bukan semua org mampu beli serentak..

2y ago

Ikut kita sbnra nya nk beli awal ka lmbat ke apa,heheheh ikut bajet gituuu.

Saya start 3 bln dh beli baju baby, buaian, tilam & bantal menyusu.. Now 5bln brg baby banyak dh complete.. Tinggal sikit2 lagi jer nk kena top up.. Barang saya dlm pantang jer x beli lagi.. Xmau beli lambat2 coz nnti dh sarat mmg x larat dh nk jalan.. Lgpon saya ada bronchol asthma.. Beli sikit2 xder la terasa sangat duet tu keluar kan 🤗

3y ago

sama la...skg pun dah beli barang baby yg besar2 dulu..nanti dah 6,7 bulan baru beli baju dia..bukan tak sabar cuma nanti takut x larat nak pergi mencari..hehehe

6bulan bru beli. Beli awl sgt tkut bby x survive dn bnyk komplikasi. xminta. Sy jenis ngandung je 1st trimester asik bleeding,rahim lemah. Jd was2 nk beli awl. Tkut sy yg meroyan if jd ape2. Playsave,sy beli masa 6-7bln. Savings bt tabungn kalo xnk trpkai duit beli khas brg bby tu,xde mslh. Skrg dh 30w baru beli. If xlarat beli online je sis..

sayaa start 5bulan dah beli sikit² . sambil usya kedaik nk tgok harga , tapi sekejp ja sbb dah xlarat 😅 rancangg next belii mintk suami ja beli time dah 6bulan nanti . beli sikit2 tak terasa duit keluar , sbb banyak lagi benda nak kena beli selain brng baby . brg rumah smua pun berguna juga . jadi kena save save bajet dari awal .

Semalam 1st barang baby yg saya beli adalah buai😂... Kena gak beli sbb kakak ipar dr selangor nak dtg... Baby dia tdo berbuai. Saya bru 18w. Blom ade mood nak shopping brg baby,sbb husben kat sg lom balik2 lagi dr saya mula ngandung... Awal pkp dia da tercampak kat sg. So kita rileks2 je la dulu... Tunggu ayahnye balik ya...

saya start beli masa 4 bulan , beli sikit² je dulu .. sekarang dah masuk 8 bulan semua barang dah siap beli .. hahaha beli awal senang nanti hujung² takda lah susah dengan perut makin membesar lagi 😊 dan paling best sis dah takyah nak risau dah sebab semua barang dah siap beli kan ..

Hi saya skrg baru nak masuk 16 minggu tapi barang baby dah start beli sikit2. Sbb taknak terasa sgt sekali beli dan taknak kelam kabut nanti. Kite nampak mcm sikit je barang baby tp sebenarnya banyak juga. Lepastu nak mencari pun dah satu hal perlukan byk masa. Hehe Happy shopping.

Saya dari 3 bulan dah start beli sikit2. Sy utamakan keperluan wajib baby dulu. Nanti dah trimester 3 tinggal beli barang yg besar contoh baby cot, carseat, stroller. Baju pun setakat ni beli yg unisex ja so next baby pon bole pakai jgk. Duit pun tak rasa habis sedebuk macamtu 😅

Sy nnt 6bulan bru beli,,beli skit2 ja sbb baju2 kakak nya ada lagi,tp xaci la kn kalau bby xda baju baru🙈buaian pun ada lagi,katil bby dgn tilam je lagi,,sbb bapak nya jadikan pagar rumah haritu pdhal baru lagi alahaiii nk marah xboleh🤣🤣🤣suruh dia gnti jelahh

saya cadangkan masuk 6 bulan boleh start beli, tapi beli sikit2, setiap bulan beli, kebiasaanya kalau anak pertama cam2 kita nak beli, jadi lebih baik beli setiap bulan takde la tak cukup duit nanti, simpan duit untuk lepas baby lahir 😄