Preparation baby

Nak tanya bila start beli barang2 baby? And barang apa yg patut diutamakan dulu ye? Nak beli sikit2..kalau beli banyak sekali gus terasa sgt duit keluar nti🥴

4 Balas

sy start 4bln tu dah bli skit2...bli yg kecik2 dlu bila shopee bt sale...sb sy cpt penat bila bejalan, jd semua bli on9..bila sale atau ada duit skit bli tmbh lg smpy msa 5 bln lbh mcm tu smua brg dah ckup...kira msa 6bln tu smua brg dah bsuh dan pack msuk beg sb tkt terberanak awl nt terkial2 suami nak siapkan brg

saya empat bulan dah start beli sikit sikit. benda pertama saya beli is Car Seat, sebab benda tu keluar hospital mmg wajib ada. jadi kalau ada promotion je saya mmg terus grab beli hehehehe

Klu boleh seawal 25 weeks dah ready dlm beg sbb nurse kata kita tak tahu klu kita akn bersalin awal.

sy 22w dh start survey tp blm beli. Kira budget brp nnti beli sikit².