beli barang2 baby

Haii.. bila ye mommies start beli barang2 baby? N bila yg sesuai? Sebab saya plan nak beli sikit2 supaya x rasa banyak sangat keluar duit kalau sekaligus beli.. tapi kalau beli awal2 sangat risau juga macam terlebih excited ? biasanya mommies start dengan beli barang apa dulu, pampers ke baju2 ke?

9 Balas

Boleh je sis , sy dr 12week dh start beli , hsband sruh beli sikit² yg mna perlu dlu .. Alhamdulillah , 30week dh settle smua brg bby n mmy , so , 2 bulan yg berbaki ni , sy boleh rehat xde nak rushing² p cri brg .. mostly brg online .. sy pon xdak nk terkejar² cri kedai bby 😀

Saya start beli masa kandungan 5 bulan. Beli barang basic untuk ke hospital dlu, macam baju, mitten n booties, topi, lpastu beli mandian semua. Bila da 7 bulan baru beli lampin, barut n barang2 saya nk ke hospital mcm kain batik tu semua. Saya pon beli sikit2.

5y ago

Haah. 0-3 bulan x beli bnyk. Sebab x tau klua nya berapa kg nnti. Jd beli sikit je. Bila dia da klua baru beli lain.

pkir positif je.. sy 20w dh start beli ... sminggu skali 2 ,3 helai... mmg xtrase klua bnyk blnje..taw2 dh ckup..skrg 33w sume dh ckup... tinggl nk beli pamper n susu stmby je.. tp ni pun klau nmpk ade bkenan boleh lg tmbah sehelai dua🤣

5y ago

sb tu sy ckp positif je..yela org tua tkot bby xjd ke ape..cume jgn la awl sgt😅agak2 logik bile nk kene beli... xkisah sbnrnye.. nk beli skali gus pun xde mslah .. simpan duit dlu.. dh ckup 36w pergi la cri brg sume.. sme je... cume bg sy ni.. sy suke cri brg bby setiap minggu.. terapi untuk sy .. ubat menanti bby😊

Saya start kandungan 5bulan. Beli sikit sikit. Seminggu sehelai baju. Beli mana yang perlu je dulu. Then banyak shopping dlm shopee berbanding mall. Hihi

5y ago

So far rasanya pampers takde expired.. Brg2 baby mmg murah kat shopee berbanding kat mall.. Kalau baju tido tu boleh la beli kat aeon. Aeon kalau ada baby fair sehelai boleh dpt Rm10.. Hehe. Mcm rompers Sleepsuit saya beli kat shopee..

Disini sy sharekn list tuk brg bby..hrp dpt mmbntu sis 😉mg d pmudahkn segalanya..aamiin

5y ago

Aamiin..😉

sya start beli kandungan masuk ke 5bulan beli sikit2 jer dlu kalau dh masuk 7,8bulan blh beli bnyk dh

5y ago

Orait.. skrg sy baru 4 bulan lebih, list n survey2 je dulu 😊

Saya beli barang baby time saya dah 8bulan...beli sikit2...xde terasa sgt berabes duit nya...

Sy bli masa 5 buln.. Bli kelengkapn utk ke hos dlu.. Bru bli brng lain.. Bli sikit2..

5y ago

Ok tq.. ramai yg start beli time 5 bulan kn.. Sy skarang baru 4 bulan lebih, baru list2 n survey2 je 😊

Sy br nak masuk 7 bulan.. da byk jgk beli brg..