Barang baby

Hyee , semua mummy's start beli barang baby time bila ye? Sy skrg 5bln. Agaknye kalau dh brp bulan ssuai tuk beli barang2 baby?

34 Balas

Beli brg baby ni, ikut hati mami and daddy sendiri kan... 😊😊Beli sikit2 dulu... Bulan depan beli yg lain lgi, lgi sebulan pun beli yg lain lagi😊best juga kalau cam tu😉jgn terburu buru dan tiba2 beli, takut lupa kan.. Haha.. 😊

5 bulan dah boleh sediakan list saya 20weeks dah cari brest pump. takut 27weeks dia dah x sabar nak keluar. dah boleh beli sikit² kena positive mmg kita nak baby so kena sediakan brg2 nya

Sy dh start beli dah..sebab nk beli skli semua byk2..xmmpu..mahal plk brang baby..bulan dpan beli lg.ckup nk smpai bersalin semua dh ada.sis dh blh beli tu..

Beli sikit2 je dulu, mcm saya cari brg yg besar dulu (car seat/katil baby/tilam/etc).. then bulan2 seterusnya tinggal cari yg keperluan harian je..

saya dah 26w..xbeli lagi barang baby.. husband cakap masih awal lagi.... saya lebih suke prepare semua nya sikit sikit kalau boleh...

Start 3 bulan dah beli sikit2. Sebab taknak rase sedebuk sangat kos nye😅 kita pun tak tahu apa jadi in future.

https://youtu.be/9gYAxFhzMIY sy beli barang sikit2 juga..kat link utube ni sy beli time kandungan 6 bulan😄

Saya start 17weeks beli barang baby itu pon bru separuh smpai bby dh lahir msih ade yang xsmpat nak beli.😅

saya start beli 17w mak sruh beli sikit² ank ptma bnyk yg prlu d beli..bla bjalan bli yg blm ada..

Sy now 22 weeks.. da beli byk juga.. Sbb da tau gender.. N ank 1st.. So dia mcm excited la.. 🤣