hai . nk tanya . preggy ni tak boleh ke nk tgk citer kartun atau haiwan ganas2 cam filem buaya tu . hehehe .. sy memg minat giler citer mcm tu .

hai . nak tanya sikit . ibu preggy tak boleh ke tgk citer kartun atau haiwan ganas2 mcm filem buaya tu . hehehe . sy dari dlu lg minat citer mcm tu

18 Balas

saya pun dilema sebelum nak g tngok wayang.. then research la dkt pakcik google.. mcm mcm orang cakap.. then ada terbaca satu blog dia tulis.. terletak pada anti body masing masing.. kalau bkn jenis lemah semangat ok je pergi.. i now tngah pregnant 30week.. dah tngok movie annabell dgn crawl.. so far ok.. anak gerak mcm biasa je dalam movie.. tapi perut still cover dgn baju sejuk.. risau jugak orang ckp ganggu pendengaran anak.. insyallah doa yang baik baik.. hehe..

5y ago

Betul. Sy pun lapis dgn tuala tebal kat perut. Sebelum tu memang dah pesan baby kat dalam awal2. Mommg nak tgk wayang dan tempat tu bising. Baby jgn terkejut tau. Haa, gitu. Hehe.

Masa sy preegy mmg husband xpnh bawa tgok wayang. Tgok movie pelik pelik pun xde. Sbb we believe what we do, see, read, eat will effect our babies brain development. If you're muslim then practice bnykkan amalan, bnykkan baca al quran untuk anak dgr. Kalau tidur biasa sy pasang bacaan al quran. Hiburan lain ad jugak, sy pun tgok drama, and I do listening to music tp sy pilih drama ap nk tgok and music ap nk didengar. Semoga bermanfaat 😊.

4y ago

Sama dgn kita! .. plan tau.. bru plan ajk husb tgok wayang.. Dia terus jwb.. Oouhhh! NO NO NO... Apa yg ibu buat skrg antara cerminan anak kelak.. Kang ank abg kaki wayangg.. Lps husb ckp mcm tu.. terus tukar mindset. Yg behave behave je semua.. 🤭🤭

saya baru lepas tgok 😅. entah lah mcm org tua sy x bagi tgok cartoon pelik2 n binatang. sy tgok juga cita cartoon sbb fav walaupun da tua kebangka tu je cita wat sy happy. n cerita buaya2 ni suka. harap semua baik2 saja la. hihi

haha rupa2 ada gak org yg tgh dilema macam saya. Saya pun plan nak tgk cite buaya tu Saturday ni tp rakan sekerja saya ckp cite tu x sesuai utk ibu mengandung sebab byk babak saspen. Skrg tgh binggung nak tgk ke x. hahaha

5y ago

Nak tgk tp takut trkjut 😂tapi citer action ok je

Sy baru lepas tgk cite buaya tu. Hihi. Kalau jenis yg mudah terkejut or lemah semangat sebaiknya elakkan. Kesian baby kat dalam. Nt stress pula. Filem ringan2 seperti kartun tu maybe blh layan.

Bergantung bdan sndiri sis.. dulu sy preggy slalu tgk movie seram kt wyng time midnight.. alhamdulillah skrg anak 5 bulan dah. Sihat jee.. yg penting semangat kena kuat..

Hahaha.. Sy mmg hntu cerita horror.. Wlupun sy preg pn sy akn tgk jgk.. Since ank sulong smpi nk msuk ank ke 4 ni mmg slalu tgk cite horror.. Alhamdulillah.. X de ape2 😘😘

Dlu sblm mngdung sellu tngk wyg dgn husbnd..cite hantu laa..cite tmbak2 laa..Tp lps mngdung husbnd sndri tk kasi tngk dia tkt kita terkejut 😅😅..Padahal kita okay jee..

Boleh je sis..saya siap tengok movie horror, thriller, katun semua sy bantai..sbb bosan tak kena bagi buat kerja berat2..😂😂

boleh je...tapi entah saya dulu pregnant dulu betul betul jaga tak tengok langsung cerita seram atau kartun yg pelik2..huhu