minum kafein

Hai mummy smua, nak tanya...kalau kite minum kafein ade apa2 bad effect ke kat kandungan..tak de la kerap sangat minum kafein, kadang cuma nak puaskan tekak je...dalam seminggu tu ade la 1 @ 2 kli minum...boleh bagi pendapat...

10 Balas

Caffeinated drink boleh minum skali sehari je.. effect dia pd hb ibu.. pd bby xde apa effect sgt, cuma ada masa bby jd active lebih sikit je.. if ada mslh hb low, seminggu 1-2 kali tu okay je minum.. caffein boleh menyebabkan dehydrate jgak if x minum air kosong dgn byk..

Saya coffee addict . Xmnum mnuman brkafein shari xsah . Msa mngndung pun ttap mnum cmtu Effect dia hb low .. So elakkan laa saya lepas tau je hb sye low sb trlalu mnum mnuman brkafein trus kurangkan mnum dlm smingu scwan kcik je mnum tu pun sb xthan hehe

Tak effect apa pon cuma effect kat hb kita la. Akan jadi low. Saya masa preggy hari2 kafein. Tapi takde masalah hb. Tips sehari sebelum nak checkup stop kafeine.

blh jer sis tp biarla berpada dlm mngambil apa2 mknn & minuman. kalo tlalu kerap ambik kafein blh sbbkn kecacatan pada baby & paling teruk kguguran

Saya minum Min Kaffe setiap pagi ok jer tiada letih lesu sangat. Sebab Min Kaffe diperbuat dari garam buluh baik untuk ibu hamil juga.

Kalau boleh tkpayah minum.. masa sy bukak buku pon misi ckp kalau tk minum lg bgus.. sng badan nk serap ubat..

Saya coffee addict. Mmg x blh tinggal.. Jarak kn minum dn amik ubt.. Sbb kaffein akn serap ubt utk bby tu..

Kalau hb low x digalakkan minum minuman berkafien

Nurse selalu ckp elakkan caffien

hb low