Scholas Tica, Malaysia

Mumsy of 1 handsome junior

About Scholas Tica

just share
Waktu hamil anak pertama 39weeks 4day, langsung takda tanda2 yg baby mahu keluar. Saya duduk posisi seperti d gambar rajah, tiba2 ketuban leaking waktu malam, terus angkat beg ke hsptal. 39week 5day b
..read
thumb image
VIP Member
Bagus tip ni
Wow.. Good info. Thanks mummy..
Bt untuk brapa lama?
Good info...
VIP Member
Saya amalkan buat mcm ni setiap hari start kandungan 5bulan & bnyakkan jalan bila masuk 7bulan. Alhamdulillah baby deliver 37week 4 hari ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ saya memang tekad tak nak bersalin lebih 38week ๐Ÿ™Š๐Ÿ™Š
beta thalasemia trait
Ada ka ibu2 di sini yang pembawa talasemia tapi HB maintain setiap kali pergi klinik? Sy pembawa talasemia, buka buku mengandung waktu 9weeks HB 10.7 dan sekarang usia kandungan 19weeks HB drop 9.7 2m
..read
Sama ja kita sis. Sy pun Hb x pernah 11. Waktu hamil ank pertama fikirkan anemia saja, hjung2 kehamilan baru dapat tahu pembawa talasemia sbb sy buat test di klinik private. Syukur suami sy normal. Sy
..more
Hb sy pn x pernah sampai 11 skrg. Mungkin pbawa talasemia doc ckp. Terus kena suruh suami test talasemia nsb baik suami normal.
kurang gula
Keputusan minum air gula. doktor suruh repeat minum air gula 15hb ni.
thumb image
rendah sngt tu..mgkin sis ada trmuntah msa minum air gula.memg doc akn suru ulang .balik..sy jg.mcm dulu..time ..minum air gula ada muntah sikit..lepas tu bcaan gula..jadi rendah
Saya dh minum air gula Masa 14weeks aritu .. alhamdullillah lps .. tp doktor suruh minum sekali lg nti Masa 24weeks .. ni yg risau sbb brt brn skrg Naik dr yg sblm ni
Mcmmana bole lagi rendah drpd yg awal?pelik
Hehe awal2 pregnant hari tu kena minum air gula jugak sebab doc tgk berat badan berat ๐Ÿ˜‚ so minum la keluar result alhamdulillah xsangkut syukur sgt alhamdulillah pregnant ni xade maslh cuma berat bda
..more
Kawan sy ad kes camni, first hour 4.8, sekali second hour turun 3.9.. pening2 dia rasa terus tido ๐Ÿ˜… tapi x sy tertanya pulak kawan tu, kena repeat atau x ๐Ÿ˜…