19 minggu

Hai mummy sekalian.. Ade sesape mcm sy tak.. Bila seharian tak makan benda manis like gula gula ke air manis ke mesti sakit kepala berdenyut je.. Lidah tekak semua rasa payau.. Once dah makan gula gula ke something yg manis .. Terus elok back to normal.. Sy kalau boleh taknk amalkan benda manis takut gula tinggi tapi bila tak makan bnde manis allahu perit nya rasaaa.. Huhu

8 Balas

Sis mmg dah terbiasa makan manis ke masa x pregnant dulu? Macam saya, sy memang tak makan minum manis sgt before pregnant. So sy x rasa apa2 kalau amal air masak je. Sampaikan lost weight dan nurse suruh sy minum air manis 1x sehari utk tmbah tenaga & tambah berat.

5y ago

Tak la.. Dulu mmg tak suka manis 😂

Kna jgk ambil gula sis. Bhya klu hypo. Sy gdm on diet tp nurse kata klu shaking ke apa tu tanda hypo. Kena sllu bawa biskut or gula2 dlm beg. Bhya utk baby klu xckup gula..

Sy masa awal² pregnant dulu je nak manis. Skrg dah tak,kalau minum & makan manis. Rasa mulut x best pulak. Hehehehe. Cuba amalkan makan buah2 apple hijau dan merah sis. :)

5y ago

Jus epal sy amalkan pagi td.. Tapi kepala berdenyut je.. Last pkul 4 td trus ngap gula gula.. Seketul je.. Sakan bby gerak.. Lepastu kepala pun hilang denyut 😂 taktau la kebetulan ke apa.. Mulut pun tak payau je.. Tu baru seketul gula gula.. Ade org kata mybe sbb kurang gula dlm bdn..

Kurang gula pun xboleh sis..nanti hypo..nanti lain pulak citer..makan juga manis tapi control la..jgn smpi xambik lngsung..😊

5y ago

Time preggy lain sis..baby ambik nutrien dari kita..😊

Cuma check kt kk, tya nurse simpton awk cmni.. Klau sy, sejak pregnant mmg xsuka sgt manis, byk mkn buah n teguk ai kosong je

5y ago

Arini baru nk tanya doc.. 😊😊

kurg gula tak blh juge sis.. blh mkn minum yg manis2 tp control..jgn melebih2 sgt..

Boleh je. Kalau tak ada gula langsung pun tak boleh.

Tkt tersngkut je sis..Cbee kwalkn mnis2 huhuhu

5y ago

mngkin jga tu hypo tpi klu hypo nie means ade kncing mnis..kne try cek n tnya misi..Tkt mcm tu lh...