suka makan benda manis

saya tengah pregnant 5 bulan. tapi hari-hari mesti makan benda manis. atleast sekali sehari. kalau tak makan benda manis tu, rasa tak keruan je. saya belum minum air gula lagi. maybe tunggu next appointment kalau bacaan gula tinggi jugak, baru nurse bagi date minum air gula. macamana eh nak kurangkan nafsu makan benda manis ni? saya taknak sangkut gdm 😭 #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

boleh je mkn benda manis. tapi dlm quantity yg di control la. sye hari2 mkn manis. coklat kena wajib ada stock dkt rumah. lps mkn je wajib mkn coklat. detect gdm pon still mkn jugak manis. now dh 37w, gdm on control, bsp bacaan normal. mkn coklat mcm biasa. kekdg telebih 😂 cuma kena bykkn mnum air kosong lps mkn coklat tu

1y ago

Sama. Hari hari wajib makan coklat sbb craving. Dapat makan 2 ketul pon okay dah. Lepas makan coklat mmg kena bnyk minum air masak. Haritu minum air gula border line. Nanti 28w kena minum air gula lagi. Harap tak sangkut la