Minum air gula GDM

Hai nak tanya, saya seorang yang jaga makan dan tak minum manis, memang minum air masak sahaja tapi still sangkut gula first try (9.3). Sebelum minum air gula (3.2). Sedangkan kakak saya tak jaga makan sangat and everyday minum teh tarik/nescafe and benda manis tapi tak sangkut sangkut. Benda ni ada kaitan dengan hormon placenta jugak ke? Ke ada problem ya? 🙃 #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

2 Balas

tinggi juga tu 9.3 kalau buat bsp tetap tinggi dan tak terkawal mungkin kne ambk ubat atau insulin

2mo ago

Bsp okay sis, area 4 dgn 5 je dari pagi sampai malam. Nurse puj terkejut tengok result saya tinggi sangat, tapi hba1c bawah 5 je gulanya.

its normal je. awk dgn kakak is two diff person. diff hormone pregnancy.