Suka minum manis semasa mengandung

Hi mommy, sy baru minum air gula masa awal pregnancy dan sy tak ada kencing manis.. nanti akan datang sy kena minum air gula lagi. Masalahnya sekarang sy suka makan mnum yang manis.. boleh ke dapat kencing manis kalau pemakanan sy mcmni?

3 Balas

saya pun xboleh kalau xde yg manis dalam sehari.. tp stkt ni cube tahan diri dari terlebih2 ambil..cuba kontrol.. mmg hari2 akan minum air manis.. makanan tu.. boleh pejam mata lg..hahaa.. harap minum air kali k2 xde sangkut lah.. jom la kita sama2 hadkan pengambilan🤣

kalau dah biasa, terkawal, dan aktiviti harian pun banyak untuk bakar semula gula tu, inshaAllah okay.

kalau tak dijaga pemakanan mmg akan kena kencing manis semasa mengandung