Perubahan Berat: Sebelum Hamil VS Waktu Hamil

Haa, siapa yang dekat sini berat badan maintain je dari sebelum pregnant sampai ke sekarang dah berbadaan dua masih relaks je berat dia, angkat tangan! 🙋🏻‍♀️ Cuba share sikit berapa berat badan Mummies sebelum pregnant VS sekarang. Hehehe....

Perubahan Berat: Sebelum Hamil VS Waktu Hamil
103 Balas

Mase ank pertama sebelum prengt berat 55kg bila dh prengt naik 1kg je dlm sebulan lps seminggu lgi nk bersalin berat tiba ii naik 74kg start bby kuar je berat jdi normal balik .. lps to mse thu prengt ank kedua buka buku 9week berat tiba ii jdi 66kg lps to start nurse kata gdm diet sangkut terus jga mkn ape semua berat terus turun 1kg dlm mse 2 minggu lps baby dh msuk 19week berat naik 67kg nasib baik dokter kata berat normal result gdm pun cantik je ..

Alhamdulillah sebelum kahwin dan lepas kawin berat sama je .. Klau naik pun dari 55 ke 60 takat situ je 😅pastu trun balik 55 , time pregnant berat mmg naik Smpai 65 lebih tapi Tk lebih 70 la .. dan lepas bersalin berat turun jadi 50 da selesai pantang apa semua berat jadi normal semula 55 .. Smpai skrg tgah preggy anak ke dua berat 57.9 sbb selera makan naik 🤗.. Alhamdulillah moga sihat2 selalu 🤲

tabik spring kat mommies yg berat taknaik byk sepanjang pregnant..saya buka buku 8w brt 52kg skg 32w berat 59kg. anak first buka buku 12w brt 51kg 39w brt baru 58kg. alahai yg no dua ni mmg berat amat saya makan so so je mlm mmg takmkn last mkn slalu jam5-6 nasi suku2 itu pn mmg sehari sekali je tp entah kenapa brt naik tiap2 mggu😅

4mo ago

hahaha wah best..kawan saya bf pun bdn slim.. anak first saya fully fm harap yg scond ni dapat bf☺️

sebelum 1st preggy 43kg..mse preggy last pling tiggi 52kg...lpas bersalin 43/44kg.. second baby sbelum keguguran 3 buln lbh 46kg... sebelum 3rd preggy 44kg...n now 34weeks 48kg... sejenis perut kecik dr anak first lg..tp yg third ni lg kecik..jd nk mkn bnyk xbleh...kalu ikutkn selera besar seblum preggy😁.. skrg kne mngalah dlu walau tgok mkanan sdap²😌...

Sebelum pregnant 64kg, awal pregnant turun ke 60kg, lepastu naik balik ke 73kg masa 38wks.. Beranak czer 10/12 hari tu, anak 2.89kg.. Lepas bersalin check berat 60kg blk dah, fully direct bf dan pantang dikawal ketat oleh suami 🤣. Mana tau kot boleh turun ke berat muda mudi dlu 49kg, cita2 mommy tinggi 🤣🤣

anak first sblm pregnant tak sampai 50, tgh pregnant dekat 70kg jadinya. lepas beranak, anak umur 9 bulan jadi 40kg je. 🥴 anak 2nd sblm pregnant 49, naik tak banyak masa pregnant. sekarang anak 2 bulan berat 51. sikit lagi tu... ni bulan rejab sampai Ramadan mesti boleh turun lagi tu sebab puasa 💪

Sblm pregnant : 36kg Waktu buka buku pink : 32kg (turun sbb baru lps Ramadhan) Pregnant sblm bersalin : 48kg Lps bersalin : 35kg Sebulan lps bersalin : 37kg Underweight tp bertenaga sbb dh ada pengalaman handle anak 1st. Mkn sgt byk sbb menyusu slalu lapar. Sebulan naik 2kg. Alhamdulillah berat naik blk

Sebelum hamil 62, sekarang 47. Berat turun mendadak selepas bersalin. Pernah sampai 42... sebab pre diabetes dan amalkan diet untuk kawal bacaan gula dlm darah juga kolestrol dgn kerap bersenam. Tengah weight gain juga ni, at least dapat 50kg pun syukur. Walaupun suka nak 60kg ke 64 kg balik. Hehe.

preg ank first dari 45 ke 63 . ank kedua berat badan belum turun sepenuhnya dh lekat alhamdulillah . dri 64kg target nak turun berat 53kg dh turun 63 ke 60 tup tup lekat dh alhamdulillah . tpi skrg x larat . maintain jer berat . mintak2 x lekat gdm 🥹

anak first :- sebelum pregnant 35kg semasa pregnant 41kg selepas pregnant 35kg anak ke2:- sebelum pregnant 35kg semasa pregnant 44kg selepas pregnant 35kg anak ke3:- sebelom pregnant 35kg sekarang tgh pregnant 36kg baru 8weeks