Dah 5bulan tapi berat maintain

Normal ke berat badan sama dari sebelum pregnant sampai dah 5 bulan sama je 😫 takda selera makan. Perut nampak baby bump tapi berat maintain 😭 risauu

11 Balas

jgn kan awak, sy ni nak masuk 8 bln. berat ms booking buku pink 52kg,skg ni baru 55kg 😆 doktor/nurse xckp apa2. jd ok la tu. semua pun ok. baby ok, gdm darah tinggi apa semua pun ok. selera mkn pun ok.. xtau la mn silapnya. jd xpaya nak fikir sgt. semua ok. as long baby &mommynya sihat. ok la tu 🤭

Nanti akan naik. Saya pun turun 1 kg. Pastu maintain je. Dah risau kita pun makan la pulun. Nafsu makan pun kuat pula tetiba. Next appointment terus 3kg naik hahah nurse kk speechless terus tak membebel. Cuma ingatkan balik sebulan naik bape kg je

Saya kategori obese sebelum preg. Berat boleh naik 0.3kg je seminggu. Makan macam biasa tapi berat stuck. Lagi saya bersyukur 😂 takmau jadi pau dah. Biarlah maintain je asalkan baby dan saya sihat

haha sama ngn saya sis, 5 bulan juga. berat maintain, makan byk dah, bila pi kk tak tau la kenapa maintain. doktor sampai suh buat test thyroid. moga takde apa2 laaa, ni 2nd baby saya

saya awal² mcm tu. Lama² naik berat sikit².. dh 5bulan maintain 55kg.. bila masuk 6 bulan baru naik ke 57kg 😅 tk naik mendadak. nurse kata berat badan naik elok je

sy prgnant da 4 bulan lebih dari booking buku berat 51 Turon 46kg nurse tnye knp turun sy ckp jer tktaw pdhl sy MKN byk 🥲

sy pun same 🤣🤣🤣 nurse n doc xde ckp pape pun..agap jela ok. ade yg ckp lps 7bulan stnby naik mdadak..

sy siap berat turum lg sis.. bkk buku 97kg, now 4 bln dlm 94/95kg. dyeorg okay je.

Kita samaaaa dah 17 berat sama. Kejap naik sikit kejap turun balik 😫 risauuuu

sy pula 4 bulan kandungan, berat bdn turun sbb masih alahan.