Berat baby

Berat nya tu tukar kepada kg berapa? 2.7 la kan? Hari ni saya dah 36w 3d ok je kan berat baby macam tu? Agak2 dye boleh membesar lagi ke ye sampai 3 kilo lebih macam tu..atau pun paling2 naik 2.8 atau 2.9 je

Berat baby
23 Balas

berat baby yg discan ni ada +-. samaada baby akan keluar besar dr yg discan ataupon kecil dr yg discan😊. berat baby masih boleh meningkat selagi awak tak bersalin dear🙈. selagi doctor tak mention pape mean normal je tu. jngn risau okay🫰. macam sy 1st baby last scan berat baby before nak bersalin 3.3kg. baby keluar (38w2d) 3.15kg. 2nd baby last scan berat before nak bersalin 3.3kg. baby keluar (39w4d) 3.52kg

Bagi saya xkisah berat baby tu yg pnting dipermudahkn ,saya sepatutnya bersalin 28/10,tapi terpksa bersalin awal sbb baby saya cuma 1.6kg tapi alhamdulillah selepas seminggu nak dekat bersalin 7/10 tu baby saya berat 2.21kg ,skg alhamdulillah baby akn membesar,..

7mo ago

Alhamdulillah.. Amin.. Doakn sya jugak ye sister

selagi tak bersalin berat baby naik Jee sis dalam kandungan.. tu jangka berat baby utk bersalin bila Kuar berat dia lain sikit dari yang scan. Sy 36w Chek 2.6 je skrg 39 minggu dah 3.1.. berat baby takde masalah kalau 2.6> ke atas melainkan baby kecik Jee bawah 2.5 < Kene tahan wad

Doktor kata apa? Ikut kata doktor sahaja. Kalau doktor kata berat baby normal, jadi tak perlu risau. Kalau doktor kata berat baby terlebih, terus minta advice daripada doktor. Saya 36 weeks, 2.2kg. Normal untuk saya. Lahir 2.4kg, 37 weeks pun normal untuk saya.

Dalam scan ni pun plus minus 200g-300g juga so mmg x tepat mana pun. Boleh jadi masih akan tmbh lg klu flow kenaikan berat badan anak awk dlm scan tu ok tiap kli awk cekup.. masih ada masa lg untuk cecah smpi 3kg. 2.7kg masa 36w ni pun dah ok sgt.

kalau scan tu just anggaran sis.. bole 100-200 +- dari berat tu.. tapi kalau nak kata sampai sis melahirkan berat naik 3kg+- tu tergantung cara permakanan juga sis..

baru 36w tu boleh mcm2 jd . boleh tambah blh maintain boleh kurang.. btw ni scan, anggaran aje nti keluar baru tahu berat baby yg betul

7mo ago

sya pun mcm yg atas ni komen. masa 36w 2.6kg, masa 39w 2.5 bersalin induce jugak n lahir 2.58kg

anak sy last scan 36w berat 2.7kg, dah lahir 38w berat 3.23kg..rasanya baby ada chance lg utk bertambah berat..tp ok lah asalkan baby sihat..

Sy 36w berat baby 2.9kg. Seram nya kalau baby besar. Ni dah 39w baby tak mauu keluar lagi. Kalau due tak bersalin lagi. 40w nnt br scan lagi.

Janji sihat & jaga pemakanan sis💗 sy 40w scan 3.7kg terus emergency czer katanya baby besar, sekali lahir masa 40w1d baru 2.8kg sis...