34 minggu 1 hari

Hari ni scan baby punya berat dah 2.8 kg Agak2 okey tak berat baby tu😊

16 Balas

Bykkan bergerak sis, kurangkan makan benda manis, kurang kan makan nasi putih. Kalau boleh, sntiasa ada aktiviti. Klau penat, rehat. Lepas tu buat kerja lg. Bykkan berjalan, semoga Allah permudahkan urusan sis. Sikit minggu je lg, you can do it sis! ♥️ in sha Allah

1y ago

Alhamdulillah, tq sis ❤️

Sy scan msa 33week ckup mggu lps dh 2.8 kg. Doc ckp bsr pstu kena g jumpa pkar and mgkin bersalin awal and kena bebel ng doc. Semoga dipermudahkan urusan mom2 di luarsana❤️

Ok je. Sbb brt baby dlm perut tk sama tu cuma anggaran. Kalau dr takde ckp apa apa maksudnya okla.. mcm sy ms scan dr kata baby besar 3kg above smpai tkut nk makan byk2 tpi lahir 2.8kg je 😂

2y ago

Ya. sama macam saya. saya GDM. last check up doc cakap baby dah 3 kg. So, doc suruh warded utk bersalin awal. Tapi, lahir² 2.85kg je.. 😅 Apalah doc ni.. 😂🤦🏻‍♀️

bagi saya scan ni sekadar anggaran je sis .. saya dulu dekat scan bukan main berat baby cecah 3-4kg tapi yang keluarnya 2.44kg je .. doa yang baik2 jelah kan ..

Normal sis . Don’t worry . Baby sis membesar dengan baik . Akhir 8-9 bulan ni baby cepat besar , sehari boleh 500g tak silap saya . Positive ya .

1y ago

Typo kot ☺️ mungkin mksud sis tu, sebulan 🥹

klau dr ckp ok,ok lah tue sis...kdg berat tue hanya anggaran ja...semoga Allah permudahkan urusan sis amin2..

Kdg2 scan berat baby ni x tepat sgt . Sy msa last scan tu berat baby 3.2kg tpi baby lahir berat 2.7kg je

okay la tu sis.. saya scan masa 34minggu.. bby baru 2.48kg je.. tu pn pakar cakap normal je..

besar sgt.. 36w patutnya 2.6kg.. awk baru 34w😂.. bayangkn 36w tu dah 3.kg.. 39w to 40w 3kg tu ok..

1y ago

Sy 34 week , baby berat 2.307kg . Aiyakk

dia biasa scan ni akn ada tmbah tolak 400g. mcm sy scan 3kg. skali 2.4 je. lebih tu berat placenta.