berat baby 36week2Days

hello mommies! sy gdm d/c . scan hari ni berat baby 2.8kg. doc ckp ok je 2.8 tuu. Kena serah diri 11/1 . due 12hb1 . ada tak ibu2 macam saya berat bby 2.8kg 36week. nak sampai ke hari serah diri berapa berat baby ? takot pulak makin besar . maaf ayat berterabur sikit .

8 Balas

saya 8/1 , scan 36w5d 2.93kg doc kata normal je by scan ukuran kecik 3hari .. scan ni x accurate pun anggaran je .. saye kne serah diri 7/1 ade lagi 3w klau anggaran maybe blh cecah 3.3-3.5kg by 40w estimate scan 😅 ni list berat baby saye 😅 seram jgk lah smnggu naik 250g± 28w3d - 1209 g 29w3d - 1477 g [ + 268g ] 30w4d - 1630 g [ + 153g ] 31w3d - 1823 g [ + 193g ] 33w3d - 2168 g [ + 345g ] 34w1d - 2422 g [ + 254g ] 35w5d - 2686 g [ + 264g ] 36w5d - 2924 g [ + 238g ] 37w - 38w - 39w - https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023

1y ago

ummu tharhan ye doc hospital yg suruh since 29w sbb history prev pregnancy saye xcntik , ank 1st premature + gbs positive ank kedua pp type2 bleeding 2x miscarriage poor pacing 5th pregnancy yg skrg bleeding at 29w jd berisiko klau overdue saye plak sticker kuning teen mom

Sy scan 36 weeks hari khamis aritu baby 2.7kg. Doc ckp baby agak besar. Sy GDM on DC. Doc suruh control makan. Sbb skrg ni 3 trimester, kenaikan berat baby seminggu dalam 400 gram. Bayangkan utk sampai 40 Minggu masih ada 4 minggu lagi. 400gram x 4minggu = 1.6kg. So kalau skrg 2.7kg + 1.6kg = 4.3kg lah jd nya. So doc suruh control makan kalau taknak ceaser. By d way tarikh due kita dua sama. 12.1.2023.

1y ago

Wah… besar tu mummy

saya time 36w5d, berat baby 2.69kg . 3 hari lepas tu, 37w1d , berat 2.86kg. hari serah diri tu tak serah diri lg walaupun dah 38w , tapi tak sure la apa keputusan pakar isnin ni samada kena czer atau boleh normal , sebab baby melintang . normal saiz baby 2.5kg - 3.5kg kalau tak silap. kalau masih bawah 3.5kg, no need to worry

1y ago

2.5kg-4kg normal

Bergantung pada tubuh mummy.kalau mummy kecik molek memang agak berat..tapi kalau mummy besar tinggi normal.bergantung saiz mummy..dr cakap ok tu okla.jgn risau ok.makan sorang punya makan.jangan makan untuk 2 org.lupakan manis ² mcm air manis ke..kuih ² manis ke..fast food ke ..banyakkan sayuran hijau.seimbang.

saya xgdm... tp baby 35w6d berat 2.8kg... 2 minggu lg scan dgn O&G, kalau still size besar, plan to induce😂 anyway due date kite sama

Ada tak mommies yang dah selamat melahirkn, masa week 36 berat baby dah 3.4kg. Masih boleh normal atau terus ceaser ye?

Saya scan msa tu 35week baby 2.8kg. Tp doc takda cakap apa. Risau jugak. tggu 37week scan lg. Hmm

1y ago

Sy scan 35w baby 2.5kg doc ckp normal next week scan 38w tk tau berat baby naik berapa harap normal ☺️ sbb berat badan sy naik bnyak

Dokter sya xde ckp berat berapa