berat baby

hye mommy,sy 37weeks tadi checkup kk berat baby 2.8kg ..agak2 nanti bersalin berat baby berapa ya?berat baby masa dlm perut & masa bersalin akan bertukar2 ke?contoh masa scan berat bby 2.8 tapi dah bersalin nnty berat bby turun..ada ke mcm tu?

15 Balas

scan berat baby ni ada +-. samada baby awak akan keluar besar dr yg discan atau keluar kecil dr yg discan. Macam saya 1st baby. scan before nak masok labour room 3.3kg. baby keluar 3.15kg. 2nd baby. masa last checkup dkt klinik 3.3kg++. 39w1d scan sbb baby mengeras doctor kata berat baby 3.7kg😂. scan before nak masok labour room 3.3kg. baby keluar 3.52kg. lepas keluar hospital hari 1st pergi kk nurse timbang jadi 3.39kg. timbang berat sebulan pula 4.25kg so jgn risau okay. mmg akan berbeza.

mcm sy scan 3.2kg hari..itu anggaran sje..bila dh ckup Ms nk bersalin 39 MiNgGu 4 Hari kluar lah BBY sy 3.5kg..bgi sy ank sy kli Ni smngt sb abg n kAkAk Nye bwh 3.00kg..so trpksa lah kna czer..now sy skrg hmil ank ke 4 dh 6 mnggu..doa kn utk sy ye..moga selmt smpai bersalin oktober nti..🤲😊

berat time scan x semestinya berat lahir.. saya masa 37w5d kena admit hospital katanya plot perkembangan baby mlbhi garis atas chart.. kiranya baby besar.. doktor scan dah 4 kg.. time time tu jgn baby pusing blk... paksa czer.. kluar baby cuma 3.24 kg saja.... jauh beza dari hasil scan.

Saya scan 36 weeks 2.84kg, bersalin pada 16/2/23 40 weeks + 1 day berat baby 3.06kg. Semoga dipermudahkan urusan bersalin buat ibu2 yg sedang menanti kelahiran.

berat masa scan tu anggaran je.. kdg masa scan besar,bila kluar kecik kdang masa scan kecik,bila kluar besar.. jd kawal corak pemakanan dgn betul..

Berat lahir selalunya +- 200/300 gram mcm tu.. takkan kurang atau lebih byk.. sy waktu scan 3kg, beranak keluar 2.7kg

mcm sya bby berat dr scan. klaw ikut scan berat 3.6 sekli keluar 3.86 kau. berapi meneran 🤣🤣🤣🤣

1y ago

perut jgn ckp. nk berjln pun x larat. dr sblm mengandung timbang bru 53kg. lepas mengandung nh ambi 83kg hahahaha

sama la sy bru scan td jgk. 37w 2877grm.. brt sllu beza skit je lps lahir. mungkin lbh ringan atau lbih brt

Saya Dr scan ckp 3.3kg keluar 4.1.. semua terkejut kat labour room.. normal delivery.

1y ago

Alhamdulillah awak, dh kluar seketul tu hilang semua sakit2. Betullah org ckap pengorbanan ibu tu besar sngat2.

Sy last scan masa 34w or 35w berat 2.5kg, tapi kuar masa 38w++ berat baby 2.46kg je..