Berat baby dalam kandungan

Hai.. saya dah 26 week.. semalam pergi buat detail scan.. berat baby anggaran 900gram.. boleh tau tak normal lagi ke berat baby macam tu.. sebab biasanya kalau keluar kan yang normal 2.+kg macam tu#ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

Berat baby dalam kandungan
7 Balas

Normal rasanya… Kalau tgok kat app berat pun tak lari jauh. Saya pun kalau ikut kan app ni mmg terlebih berat tapi saya tanya doc , doc kata berat baby ok. So okay lah… selalunya detail scan doc akn cakap sama ada baby kita tumbesaran normal ke tak. Berat baby normal ke tak. Ikut umur dia ke tak… So takde masalah pape kot.

2y ago

amin.. harap macam tu la.. first baby jadi tak tahu apa apa sangat.. 😖😖

Baby sy masa 26w berat dah 1.15kg, doktor kata ok sbb sy pesakit diabetes on medication. Selagi doktor tak cakap apa2 kt sis sy rasa normal saja. Ataupun lain kli bila next checkup sis tanya je doktor terus mcm sy semua benda sy tanya sbb xmau risau2 kt rumah 😅

2y ago

Betul . Sama la saya .

klau lpas scan doktor xde ckp apa² itu normal sbb awak baru 26weeks masih ada masa lg untuk baby naik berat

2y ago

harap baik baik saja baby.. ❤️❤️

900 tu dh terlebih berat kot.. tp selagi doc x ckp apa2 ok lah.. ☺️ kalau tgok pd app 26w 700+

2y ago

Eya kan😅 tq sis

sy pn 26w4d berat baby sy 945gram doktor ckp normal,sesuai dgn mggu kehamilan

mcm terlebih berat je sis. kalau ikut apps

2y ago

Jangan bergantung sangat dekat apps.. Sebab tak accurate

baby sy 27weeks 1kg. 28weeks 1.2kg

2y ago

saya pun nak masuk 27week dah.. almost 1kg..