Berat baby

Semalam appointment di KK. Doc kata berat baby sekarang 2.9-3.4kg. Tak boleh nak agak berapa kg sebab mesin scan tu agak problem. Saya sekarang 36w 3d. Doc kata berat baby tu normal. Takda langsung masalah. Tapi bila saya pergi ke hosp swasta, doc sarankan saya jangan makan banyak which is saya memang jenis tak makan banyak tapi badan memang besar (obese). Doc di hosp swasta kata lagi kecil baby, lagi bagus. Sekarang saya dah seriau pula dengar berat baby saya 2.9-3.4kg. 😂🥲 #sajashare

1 Balas

normal dh anggaran tu.. baby x blh besar sgt x blh kecik sgt.. dua² ada risiko..