bayi menyusu sebelah je

bayi sy dh 5 bln..dr umur die 2 bln lebih die start xmau susu belah Kiri..die nyusu sebelah kanan je..puas sy hulur.dh xth nk wat ape dah.Ade ke yg sama mcm sy.asal bg blah kiri je die pusing kan bdn..nangiS kdg2.Sy heran..Terasa rasa nk cuba susu sndri,sbb nk tahu xsedp ke ape belah Kiri nih😅

15 Balas

ni la punca breast mak2 x seimbang pas bersalin haa.. haha.. sy pun jadi cmtu.. beby suke belah kiri, xmau belah kanan.. dia marah klu kita tuka posisi utk susu, so trpaksa la dlm posisi mnyusu belah kiri, sy suakan susu belah kanan, mmg belikat tu terpeliot habis.. haha.. demi tkut breast kecik besar sbelah, ku gagahi jua wlu sakit bdan.. 😂

baby saya pernah kejap mcm tu. dlm seminggu kot. so apa saya buat, saya baringkan aje dia ngadap dada belah kanan. tapi saya bagi belah kiri. hahah alhamdulillah dia hisap. kelakar jugak masa tu tapi tu je cara nak bagi dia hisap. sebab kalau baringkan dia ngadap dada kiri dia taknak

Baby saya ,masa dua Bulan pun MCM Tu juga tapi saya bagi juga isap walaupun kejap sebab Ada baca kat FB klau nak Susu banyak kena rajin bagi baby hisap Susu maka nya SEKARANG meriah Susu keluaq... alhamdulilah baby boy nie Susu saya banyak👍

Bby sy pn kdg² lbh suka ngemping sblh kanan, belah kiri bagi jgk selang². Tpi kalo nk ikutkan breast sblh kanan lbh bsr, tpi yg selalu baju basah sebelah kiri pdahal breast kiri kecik ja😅

elok bgi dua2.. risau nnti bengkak susu.. klu bby xnk mnyusu jgk.. pam susu belah kiri tu.. bby sy pun suka belah kanan jgk.. tpi bila dia lpr sgt bru dia nk susu belah kiri

samalah sy sis.. skg bby dah 3y stilll menyusu belah kanan. kiri die tk mau lansung. Ade apa2 kesan kalau Die tk menyusu yg sebelah tu? risau pulak jadinya

Samala sis😓 baby sy suka belah kanan.. tp sy pksa jga dia hisap susu belah kiri .tkut nti susu jd tempang atau x seimbang.. hrmm

Boleh je bagi sebelah. Tapi nanti size tak sama besar. Cuba tukar posisi semasa menyusu

Mcm sy la sis. Sebelah kanan taknak. Kadang baby tak selesa dgn puting kita.

Samalah❤️. Tp anak nak sebelh kiri je. Xnak sblh kanan..