Breast besar sebelah

Hi ibu, saya pelik lah. breast besar sebelah, bile saya pam belah kiri boleh dapat 5oz dlm masa 10-15minit n belah kanan dlm masa stngh jam nak dpat 3oz pun susah. Saya ade tanya nurse dia cakap saya kurg bg anak mnyusu yg sblah kanan sbb tu jd mcmtu susu jd xbyk padahal saya sllu bg gilir2 kiri kanan. Mmg bile anak mnyusu sblah kanan die xckup n xpuas.. mcm2 cara dah saya buat kadang smpai sehari tu sy bg belah kanan je sbb nak bg susu tu byk. Saya urut , iktiar jngn ckp la mcm2 dah sy makan mmg meriah susu sampai bengkak smte nk bagi susu sama banyak mcm sblah kiri tpi bile anak direct bf atau sy pam bg breast kosong ttap size die gitu. yg sblh kiri bile direct bf atau pam smpai breast kosong maintain je size dia. mcm mana ye nk bg susu yg belah kanan ni bnyak? kdg smpai malu pun ade pkai baju tdung nampak sangat la ketara ye sblh besar sblh kcik mmg la brtutup tapi xsajak 😅 Ade yg masalah sama ke? Sy nk pndapat ibu2 smua atau ad yg sy perlu bljar ke.. jngn kecam sy ye#firstbaby

2 Balas

saya pon sama besar sebelah tapi tak obvious, saya besar kanan sebab awal² banyak bf sebelah kiri, so kanan banyak kali bengkak susu, sampai sekarang memang kanan lagi banyak susu dari sebelah kiri bila pam, tapi saya masih dalam pantang, lepas² ni taktau laa macam mana bentuk breast tu

Sama la dgn saya belah kiri lagi besar dari kanan.. pam pon kiri dpt lebih dari kanan 😅 skrg baby da 10m pon tak stabil lagi 😂