Susu badan sebelah je

Hi mama2, Sy nak Tanya. Baby Sy skrg 5bulan lebih.. mse baby nb, die menyusu dua2 belah breast smpai la nk dkt 3bln tu die tiba2 die nk susu sebelah kiri je.. bgi belah kanan tu die mengamok2 tknk, die tolak2 dgn lidah.. jadi nye smpai skrg lah die susu kiri je, and breast pon dah besar sebelah kiri , kanan tu kecik - normal size.. breast tkde bengkak susu ke apa ke. Biasa je.. bila sy marmet yg kanan ni, ada je susu keluar tpi sikitt sgt laa skrg, tk mcm before ni sbb demand tkde kan.. tkpe ke ek ? Bahaya ke utk bdn kte ? Sy 1st mom.. #SeriusTanya #firstmom #bantujawab #ingintahu

4 Balas

sis offer breast sebelah kanan tu masa dia baru bangun tido,mamai2 mcm tu, masa dia betul2 lapar baru bangun tido... dia xprasan.... sbb baby sy masa 4 bulan pon mcm tu suka isap sebelah je.... jd sy buat mcm ni...hari siang sy bg belah dia suka je..lama2 baru dia xkisah isap dua2 belah.

Better buat appointment dgn kaunselor penyusuan susu ibu bertauliah, boleh call di KK yg ada perkhidmatan tu atau kaunselor penyusuan bertauliah berhampiran puan.

2w ago

Kalau tersumbat, risiko sakit ermmm saya pun tak reti nk terangkan