Anak menyusu belah kiri je

Salam mommy nk tnya ok ke klau ank menyusu belah kiri je ? Sampai besar sebelah dah breast saya .. yg sebelah kanan asyik menitik je susu .. dia taknak sebab puting belah kanan xtimbul so dia xjumpa nak cari 🥺

2 Balas

sy ank sulong mcm tu la mnyusu sblh je sbb pting pndek..mse dlu xthu ape lg...ank prtma..nnti pam je ..tp lme2 susu sblh kanan tu mkin kurang..sblah kiri xde ape..ttp susu byk mcm biase..mse ni mmg breast sblh besar..bile ank dh stop mnyusu breast jd sme bsar smula..skrg ank sulong dh umur 4 thun dh...stop nyusu bdn 2 thun 3 bln..xde cmpur fm powm..mmg cukup je susu wlaupun sblh..

Wsalam. Tak balance tu mommy. Kena kerap cuba. Saya pun sama dulu, belah kanan juga. Tapi, bila dah lama dan kerap baby menghisap, puting tu akan timbul. Puan boleh cuba nipple shield, nipple puller atau picagari untuk timbul kan nipple then cuba susukan.