berat ank tak naik...makin turun

Haii...gud morning...nak minta pendapat sikit...susu apa eh yg sesuai tuk bayi yg nak mask umur setahun lagi 10 hr...td jmpa dktr...dktr suh bg susu tambahan pd baby...sbb bdn die mcm kurang air...brt pun tak naik...asyik trn je bert die...setakat ni die makn dan susu bdn ok...cuma suka menyusu sebelah kiri...belah kanan kurang sgt...minta bantu ye.. ni dh cuba susu dutch baby...tp die tak nak..minum sikit sgt.. .lps tu tak nak dh

2 Balas

Susu badan sys bnyk ke? Kalau bnyk, mungkin baby tak dpt hindmilk. Hindmilk ni susu badan yg berkhasiat yg slalu org ckp susu berlemak, susu pekat. Sementara ni boleh la cmpur FM. Tp hopefully sys tak give up untk teruskan bf. Setiap kali nk bg anak susu, sys direct feed dulu, pstu bg ebm kalau ada, pstu baru topup dgn formula milk. Kalau susu sys mmg bnyk, buang sikit foremilk yg cair jernih guna tgn. Biar anak cpat dpt hindmilk. Sy ada jual Innate Lactea. Alhamdulillah dh ramai bg feedback positive especially dalam memekat susu badan. Mula dgn cosume skrang sy jual sndri untk share dgn org lain. Boleh whatsapp sy sendiri. Sy akan guide sehabis baik. https://wa.me/60198922467?text=Lets+INNATE Ig/ fb @innate.kualalumpur

Boleh try susu s26. Saya ada baca yg susu s26 memang dirumus untuk bantu tambah berat badan baby