Baby X Minat Main Dgn Toys

Baby sy baru 3 bulan. Sy try jugak bg baby main dgn toys.. Bg dia genggam/pegang toys... Tp baby seolah2 x suka. Pgg jap(kami masukkn dlm genggaman dia. Lepas tu die buang sendiri?. Setakat ni baby suka genggam jari kami.... Suka peluk lengan/tgn kami saja... Harus ka sy bawak baby sy jmp pakar? Or just keep on train my baby utk main dgn toys?

7 Balas

Hee😅✌bby take time sis nk genggam.. sis layan je dia main even dia xpndai..lelm nti dh msuk 5bln nti br dia pndai.. stiap bby perkembangan nya berbeza..ada cpt..ada yg lmbt 😉✌xprlu jmpe pakar.. unless bile setaun umo dia nmpk x ok progress xde prubahan br sis.jmpe.dgn pakar.. bby take time sis..warna.pn dia xbpe nk knl sgt.. br itam.putih .. jika.ada pn kaler merah dia blh nmpk.. 😉ada step by step kaler dia leh nmpk by age..awl2 gini ritu sy ngn husben guna flash kad black n white bg bby tgk gmbr objek yg ada.. dgn gune mainan yg berpusing dan ada bnyi bg bby fokus n blh tgk apa kita bg dia tgk.. dlm ms sm kenal warna

Alahai bby bawah 4bln dia blm lg berminat dgn toys.. lg bby x pandai tolak klu la tetiba termasuk dlm mulut. Sedangkan tuala, bantal pun x blh letak dkt bby. Tunggu bby dah atas 4bln br bg .. itu pun bkn semua toys blh bagi.

4y ago

Baik2. Sbb ade kawan sy, anak sebaya dgn anak sy dah start main toys.... 😅 Tu yg sy risau

Masa baby 3 bulan sy bg toys kt tgn, dia x nk pgg. Mungkin 1st time pgg brg kot. Tp sy akn bg jgk dia pgg toys.. Main sama2.. Skrg dh 8 bulan, sume benda dia nk pgg buat main.. Masuk dlm mulut 💆‍♀️

4y ago

Xpe, bg dia main toys hari2. Nnt lama2 dia suke la tu. 😊

dia blm tau lagi tu .. cuba bagi dia mainan soft toys .. kdng memang dia x nak jugak sbb dia punya penglihatan pon mseh kabur2 .. x da masalah tu .. nanti dia dah 4 5 bulan bru dia nampak warna2

4y ago

Hehehee okay sis... Tq respon

Sye nk masuk 7 bulan belom tunjuk interest dekat toy lagi. Beli soft toy je so far bagi die gigit tu je die layan. Yg lain tu buat hiasan je sebelah dia .

4y ago

Sy beli dr shoppe menan yg kecik2 tu... Nak bg die pgg. Die pgg jao. Pastu die buang 😅

baby 3 months for me mng blom brminat main dgn toys .. wait lg till baby turns 4-5.. baru dia nmpk.interested dgn toys

Kecik lg...

4y ago

Jgn risau..😄