Baby main Plastik

Ada x baby dekat 5 bulan kat sini yang suka main Plastik? Baby sy dah diberikan mainan tpi minat main dgn Plastik pulak.. Bahaya x main dgn Plastik #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #ingintahu #ingintahu #seriusnanya

16 Balas

mcm anak sy . letak barang btul dgn mainan dia. dia mmg akan pilih barang btul. pon suka main plastik. kalau dpt benda btul mesti dia senyap fokus. kalau main mainan dia ,kejap je bosan😂 elakkan bg bby main plastik2 ni. beli mainan yg tarik prhatian. mcm2 warna dan bentuk. xpon sis beli mainan mcm blok2 lego yg lembut sesuai untuk bby gigit2. teether ke.

ya. anak saya pun sama. suka sgt main plastik. mgkin dia suka dgn bunyi plastik tu. kadang2 dia geram dgn plastik tu 🤣. insyaAllah xde bahaya apa2 dia main plastik. cuma pastikan jgn plastik yg kecik la. takut nya dibawa masuk mulut. tpi biasanya baby suka main plastik sbb bunyi je...hehe

anak saya 6 bulan pon suka main plastik..dia bkn ape..dia suka bunyi plastik tu..hihi..last2 saya bg buku baby yg jenis kain tu yg ade bunyi2 cm plastik bila dia ramas..sronok sgt la dia main bnda tu smpai abes digigit..😅

klau plastik tu xbsar okey kot tp klau bsar rsau tertekup muka shja .. mgkin bby sukakan bnyi plastik .. klau nk beli mainan cba beli mainan buki drpd kain tu yg dlm dia ada plastik .. so klau bby pegang dia dgar bnyi yg sma ...

anak sy pulak suka kotak...smpykan sy xtaw nak bli mainan apa...sb dia xminat mainan sgt...yg ada pun semua dia rosakkan..klu kotak, brg2 dlm rmh ni suka dia main...smpy bwk tdo

ank sy pula suka main dgn botol air. 😂.. mainan dia bnyk tpi dia cpt bosan. tpi klau dgn botol air. ada ja idea dia nak main. kejap jdi kreta, kejap dia gulingkan kat tangga.

kalau baby saya suka main kain, saya rasa tkde masalah. cuma bila dia main plastic tu parents kene laaa sentiasa pantauu

plastik x elok bg pd bb..nk2 die masukkan dlm mulut..kandungan dlm plastik bnyk bahan kimia.

Bagi dia main softbook. Ada plastik dlm tu. Baby saya 5 bulan obses dgn buku2 dia hahah