Baby X Minat Main Dgn Toys

Baby sy baru 3 bulan. Sy try jugak bg baby main dgn toys.. Bg dia genggam/pegang toys... Tp baby seolah2 x suka. Pgg jap(kami masukkn dlm genggaman dia. Lepas tu die buang sendiri?. Setakat ni baby suka genggam jari kami.... Suka peluk lengan/tgn kami saja... Harus ka sy bawak baby sy jmp pakar? Or just keep on train my baby utk main dgn toys?

7 Balas

Hee😅✌bby take time sis nk genggam.. sis layan je dia main even dia xpndai..lelm nti dh msuk 5bln nti br dia pndai.. stiap bby perkembangan nya berbeza..ada cpt..ada yg lmbt 😉✌xprlu jmpe pakar.. unless bile setaun umo dia nmpk x ok progress xde prubahan br sis.jmpe.dgn pakar.. bby take time sis..warna.pn dia xbpe nk knl sgt.. br itam.putih .. jika.ada pn kaler merah dia blh nmpk.. 😉ada step by step kaler dia leh nmpk by age..awl2 gini ritu sy ngn husben guna flash kad black n white bg bby tgk gmbr objek yg ada.. dgn gune mainan yg berpusing dan ada bnyi bg bby fokus n blh tgk apa kita bg dia tgk.. dlm ms sm kenal warna