Nuryesha Binti Mohamad Indra, Malaysia

certified mother 19.09.19!.

About Nuryesha Binti Mohamad Indra

batuk dan migraine
Ape ubat yg bole kta minum, smasa brpantang. Batuk ni yg paling teruk.
Jumpa doc sis.. Jgn ambl ubt sembarangan
.. My Precious!
..alhamdulillah.. saya slamat bersalin on 19.09.19.. 😊😊😊
Cantik tarikh baby sis .. congrats ..
Alhamdulillah, tahniah sis, selamat berpantang .
Tahniah dan slmt bpantang ya sis😊
Congrats sis
Alhamdulillah. Tahniah sis 💞
Batuk on my 35 week of pregnancy
Adekah batuk sya ni bhaya to my baby?. Kalau masa batuk, perut sakit sikit.. mcm mngeras.. risau plk..
Btuk lama2 xelok utk kndungan...Sye aritu 36w btuk n slsma trus g jmpa doc sb nk ambik ubt sbrgan xboleh..Doc ade bg ubt tpi dos yg xtngii
34 weeks going 35
Ssah nak tido mlam or siang sama je. Ya Allah. Kalau sdah baring sgt ssah nak bdri. And d bhgaian bwah perut sya sakit jgk. Adkah ini normal je?.
normal sis sy pun rasa yg sama skarang dah 39w 😁
.. PERGERAKAN BABY
Yesterday sya mula start kira pegerakan baby saya. Tpi saya confused... nurse kata kira yg tndgan kuat oleh baby.. tpi baby saya xbrpa kuat mnndang.. mcm mne lh ni ya?. . I mean.. kira je lh kan biarp
..read
Kira pergerakan baby ada time sis.. Asalkan ada pergerakan dalam 10 jam tak salah.. Mungkin baby tgh ngantuk2 atau malas2 tu hehehe... Ada satu masa dia akan aktif.. Sis boleh cuba tampar perut main2
..more
Minum air sejuk, bukan ais tau. Insha allah pastu baby knock2 tummy kte. Makan manis pun ok jugak..tp jgn byk, kang kena kencing manis dh 1 hal😊
Sama.. Sy 25w.. Sy igt sy sorg je mcm tu.. Rupenye ade jgk mcm sy.. Huhu..
Sy baru 25weeks. Kekadang kuat tendang. Kekadang tak. Kekadang tak perasan pun dia gerak. Lebih2 lagi kalau perut tengah penuh angin. Lagi susah nak rasa. Tapi bila dia tengah aktif, memang rasa sung
..more
samalah sy sis. kdg2 stress kenapalah baby xtendang2. dah pujuk panggil2 pun xmau gerak. klu gerak pun slow je 😩 lg2 nga keje mmg xperasan dia gerak.. doc ckp klu mommy dia keje normally dia akan td
..more
23 week
Knp sy Selalu je sesak nafas. Is this normal?. X bole jalan jauh, terus penat. Dduk pon, rasa letih. Adekah ini sbab saya anemic?. Risau lhh..
Same. Sy pn rase mcm tu.
VIP Member
Mungkin sbb posisi baby dekat ngn Tulang rusuk. But memang pregnant, kita senang penat
TOO MUCH LAYING DOWN AND SLEEP
If i sleep too much or jus lay down on bed, is it bad for me and my babies health?
For baby's health should be no prob, but for you, it's better to move around for good blood circulation, and to avoid your foot swallow.
VIP Member
Should be ok, but should always try to move more
VIP Member
Hmm it shouldn't be a problem..
sesak nafas
21 weeks pregnant. Sesak nafas tiap malam.. adakah ini normal je? Ssah brnafas ya Allah..
Normal kot.. Sebab saya pun rasa macam tu.. Tapi takde la beria sgt
..ANMUM MATERNA
Hi mommies. Sya ade beli susu anmum materna last march, and smpai skrg saya blom abis minum.. urm, mcm mne kita bole tw tarik luputnya ah?. saya lupa tsek expiry date masa sya buka kotaknya.. skrg dah
..read
VIP Member
Biasanya 1-2 tahun expired. Melainkan awk beli yg stok lama punya
SENSE OF SMELL
..Hi mommies. sya dah 18 miggu sdah preggy, knpa sya masih xbole cium bau msakan dan makanan ape2 eh?. sya masih mual setiap kali ade org d rumah msak.. atau jiran masak.. sya masih xbole masuk dapur.
..read
VIP Member
Hormone tu.
1st time? 😊 it is normal for early pregnancy.