Baby takut soft toys

Hello mommies. Nak tanya if sesiapa tahu why baby boleh jadi takut dengan soft toys? Macam teddy & so on. Sebab my baby takut. Saya memang tak pernah bagi dia main soft toys, semalam jalan jalan dekat mall saja je tunjuk dekat dia, dia jadi mcm geli2, & berpaling pastu nangis. 😅 Ghisauuuuuuu

6 Balas

geli je tu kot.. tp seeloknya xpayah kot ada soft toys/plushie kt rumah, takut benda x elok tumpang. kt rumah sy xde lansung, mainan lain2 utk develop montessori byklah~

2y ago

yup, saya tahu. thanks ingatkan.

Mungkin anak tak suka. Takpe mommy boleh beri baby toys macam buku baby, rattle, bola yang kecil

Sesetengah budak mmg mcmtu tp dh besar tak takut dah.

2y ago

haah gitu lah gayanya. aunty2 dia ramai juga bagi hadiah macam tu, mummy simpan dulu

Xmau la tu heheh,bg mainan lain

2y ago

hahaha tulah terkejut saya. baby baru 9months

bulu2 tu kekdg buat dia gelii.

2y ago

tulah, tunggu dia besar sikit ok lah kan. dia baru 9months.

maybe dia geli

2y ago

tulah tu, tunggu dia besar sikit ok lah kot ye. dia baru 9months.