Confused

Awal bulan 12 cek upt, bgtahu husband dah pregnant, excitednya kitaorang masa tu,pastu dalam hujung bulan pergi klinik sebab rasa x sedap badan mcm demam, doctor cek urine naik double line tapi samar, Dr cakap pregnant x pregnant sgt la sbb upt tu tak clear sgt,kalau mengandung pun baru 5w camtu.. Dr kasi ayat camtu mcm x confirm saya ni pregnant ke x.. husband pun jadi down bila Dr cakap camtu, rupanya x confirm saya ni pregnant?.. Confused ni pregnant ke x sebenarnya..?

Confused
29 Balas

Insyaallah betul ade tu..betul kadang dokter kat klinik swasta ni tak membantu langsong..sy pun kene masa mula pregnant dulu..kita excited nak p cek scan semua boleh dye nak xnak je layan..dye kata xcomfirm lagi mengandung ke x ni.. kene dtg lagi 2 minggu..memang xlah nak g klinik dye semula..xmemahami langsong perasaan excited kita ni..bg la kata semangat sikit..ish kalau ingat balik mmg menyakitkan hati..

4y ago

Tulah pasal...awak tu dokter lelaki ke perempuan masa kena tu?

Kalau awal bulan 12 sis cek upt sama juga mcm sy..kalau saing mungkin skrg dah 10w-11w..sy cek upt sndiri pn samar juga..awal bulan 12 tu baru 5w..g klinik pn doc ckp positif..trus dpt buat app utk buka buku pink ,hujung bulan 12 haritu,dh scan dah..dah nampak heartbeat pn..sis jaga diri k..teruskan makan folic acid..sis g kk / swasta? Terus g kk je..

4y ago

Hari tu g swasta je, dia siap bagi ubat demam lagi😅

Aah betul tu sis. InshaAllah positif tu, jga makan n minum terus. 2mggu lgi, nnti scan tengok kantung pulak.. doktor tu kurg tatacara komunikasi dgn patient, bersabar la ye...haritu pun, doktor suruh sy dtg balik sebulan lagi.hehe. Sambil2 tu, teruskan makan asid folik dan makanan apa2 yg baik utk kuatkan rahim..

doctor tak mahu awak terlalu berharap. nanti scan takde baby, ada kantung je lagi lah awak frust. 4w kebawah slalunya tak nampak apa lg. tu yg better tunggu lama skit. Nanti scan dah boleh nampak janin n heartbeat barulah confirm menjadi. Be positive.

Sy hrtu pun sama jg pastu pegi scan (5weeks) doktor kata x nmpk,tp slgi x bleeding teruskan jaga kesihatan & makan, jgn angkat berat, jgn lasak2. Sy tggu smpai kandungan lbh dr 3bulan baru sa pegi scan balik. Hah nmpk bby.

Check urin test,msa lewat 2-3hri period, pada waktu pagi sis, first Kncing tu slps bgun tidur, ambil yg last titisan air Kncing, confirm betul. Sya buat mcm tu. Brand test sya punya yg biasa ja. Yg line tu.

4y ago

Sebelum pakai clear blue mmg dah buat dgn yg tu ttp positive

Sis try pergi scan after 6w, mostly before 6w x nmpk kantung, mane yg nmpk awal, akan nampak.. So g scan confirmkn kehamilan after 6w.. In Shaa Allah kalau ade rezeki, adelah baby.. Doa yg baik2x saje

Prgnt tu. Sy lgi teruk cek upt double line. Cek d klinik pun sah prgnt. Bila scan tak nampak kantung trus dr ckp tak prgnt. Aduiiii tpi nurse ckp msih awal. Minggu dpn dtg blik scan. Stress sy😌

4y ago

Sy tak da pula kluar darah. Harap2 semua ok. Takut pula nak scan minggu dpn😭

Sya pn msa mula test nmpk 2 line tp xbetul huruf C n T..knfius pregnen x..tggu sebulan lg scan smula kabur plak..2 bln period xdtg pn terus buat bku..tkut jugak scan xde..alhamdulillah ade..😁😁

Sama macam saya upt positive samar2. Pergi klinik, doktor kata UPT jarang nk tipu. Even samar pn still positif pregnant cuma masih awal 🥰 Nanti pergi scan eh bila dh masuk 8weeks lebih.