Pregnant ke tak 😭

Tumpang tanya. Haritu saya buat upt double line. Kalau ikutkan kiraan, sekarang dah 7w5d.. Lepastu tadi pergi klinik nak confirm. Bila scan, doktor kata tak nampak apa lagi cuma dinding rahim je makin menebal. Normal ke kalau macam tu ya? Lepastu saya pun jadi confused, saya pregnant ke tak 🥲

4 Balas

Sama kes saya patut 7w5d juga. Upt dekat rumah semua test samar. Pergi klinik scan tak nampak ape. Buat urine test doc kata -ve. Bila balik rumah test lagi sekali guna clear blue nampak terang sikit ve. Konfius betul. Doktor cakap tak nampak apa masa scan dinding rahim tebal perut kembung. Dia nak bagi ubat turun period je masa tu. Sekarang saya masih tunggu & ingat nak buat test upt lagi.

Check lagi after 2 weeks, in shaa Allah. Macam saya last two weeks Dr scan nampak dinding rahim menebal tapi tak berapa jelas kantungnya, check upt dua kali positif. After two weeks scan, alhamdulillah dah nampak jelas kantung.

2y ago

oh yakaa. ya allah lega sikit... thank you!

Normal sis, mungkin tarikh ovulasi lari sikit , yg rahim menebal tu biasanya nampak bila 4 minggu mcm tu. Lg dua tiga minggu boleh scan lagi , kalau ada bleeding boleh jumpa doc lebih awal

Upt tu double line terang ke sis? Myb awal lg tu. Normally mmg mcm tu. Lg 2 weeks scan lg. InsyaAllah nmpk dh time tu

2y ago

Haah terang. Ameen, harapnya nanti buat lagi sekali nampak dah 🤲