confuse cek upt samat,clear blue not pregnant

hi sy nk tanya,sy dah 8 hari missed period, 4 hari lepas ada test pregnant 3x,ada double line tp sangt2 samar semuanya,semalam pulk cek lg guna cassete tu ada double line yg samar lg tp bila guna clear blue result not pregnant,2 hari ni sy rase mcm kejang n mcm kne press kt perut.. skrg ni sy confuse sy pregnant or tak.😫boleh tolong x trgkn mcm mne..🥲#pleasehelp

4 Balas

Kalau upt yg samar memanjang & tak memekat mmg kena confirmkan dgn clearblue/dip&tell. By right bila pregnant hcg level kita meningkat setiap 48 jam & double line auto makin pekat. Kalau masih samar & takda progress, boleh jadi upt cassette error. Sis try guna upt apa? Sebab mmg banyak kes upt cassette bagi result tersangatlah samar tp tak pregnant. Sebab tu clinic lab takkan confirmkan kita pregnant if kita tunjuk result upt tersebut, kena retest guna upt clinic

Its ok dear. Kalu CB detect tak pregnant, try lagi after a week. Kalau still -ve better sis pergi clinic and jumpa pakar and buat test dll. InsyaAllah ada rezeki you utk dapat baby.

digital CB tepat. kalau masih kurang percaya boleh buat beta hcg dkt klinik

ikut result clearblue.. sbb yg tu lg tepat..